Istraživači na Stomatološkom fakultetu Sveučilištu Pennsylvania proizveli su žvakaću gumu s proteinom ACE2 i nadaju se da bi guma mogla koristiti za smanjenje prijenosa SARS-CoV-2. (Slika: Dobrinin Maxim/Shutterstock)

Žvakaća guma smanjuje prijenos virusa SARS-CoV-2

PHILADELPHIA, SAD: Istraživanje koje su proveli istraživači sa Stomatološkog fakulteta Sveučilišta Pennsylvania otkrilo je da žvakaća guma prožeta proteinskim enzimima koji metaboliziraju angiotenzin 2 (ACE2) uklanja SARS-CoV-2 iz usne šupljine. Ta bi žvakaća guma, ako se pokaže sigurnom i učinkovitom, mogla zajedno s maskama i drugim fizičkim zaprekama postati pristupačan alat koji smanjuje mogućnost prijenosa.

Plaćeni oglas
Plaćeni oglas
Plaćeni oglas

Kontakt

O nama

Dental Media Grupa d.o.o. specijalizirana je marketinška agencija u dentalnoj djelatnosti s jasnom vizijom pružanja kvalitetne i potpune usluge krajem korisniku.
Od 2007. godine nosioci smo franšize vodećeg svjetskog stručnog časopisa Dental Tribune International za Hrvatsku.

Osim tiskanog izdanja časopisa Dental Tribune od 2021. godine pokrenuto je i digitalno izdanje časopisa DT kao i nova interaktivna web stranica Dental&Esthetic news. Od 2022. godine ponovo smo pokrenuli i časopis Esthetic&Design – minimalno invazivna estetska medicina.

Putem ciljanih marketinških alata pomažemo ostvarivanju boljih prodajnih poslovnih rezultata naših klijenata i partnera. Povezujemo, educiramo i prenosimo najnovije svjetske aktualnosti iz dentalne medicine krajnjim čitateljima – doktorima dentalne medicine.

Mi smo tu zbog vas…..

© Sva prava Dental Media Grupa – 2023 | Web dizajn i izrada by Wire |

Prijava za newsletter

* označena polja su obavezna