Studija provedena u Malaviju, zemlji s najvećom stopom prijevremenog porođaja u svijetu, istraživala je hoće li žvakanje gume za žvakanje s ksilitolom poboljšati parodontalno zdravlje trudnica i time dovesti do smanjenja prijevremenih poroda. (Slika: Kristina Bessolova/Shutterstock)

Žvakaća guma sa ksilitolom smanjuje rizik od prijevremenog poroda

HOUSTON, SAD/LILONGWE, Malavi: Istraživanja su pokazala vezu između parodontološke bolesti majke i prijevremenog poroda prije 37. tjedna trudnoće. Međutim, struganje i poliranje korijena u trudnica u randomiziranim istraživanjima nije se pokazalo učinkovitim u sprječavanju prijevremenog poroda unatoč poboljšanju parodontitisa. Nedavno provedeno multicentrično randomizirano kontrolirano istraživanje u SAD-u i Malaviju ispitivalo je učinak drukčije intervencije: žvakaće gume koja sadrži ksilitol, koja je poznata po smanjenju incidencije karijesa. Utvrđeno je da svakodnevna upotreba žvakaće gume prije ili u ranoj trudnoći značajno smanjuje broj prijevremenih porođaja.

Plaćeni oglas
Plaćeni oglas

Kontakt

O nama

Dental Media Grupa d.o.o. specijalizirana je marketinška agencija u dentalnoj djelatnosti s jasnom vizijom pružanja kvalitetne i potpune usluge krajem korisniku.
Od 2007. godine nosioci smo franšize vodećeg svjetskog stručnog časopisa Dental Tribune International za Hrvatsku.

Mi smo tu radi vas.

© Sva prava Dental Media Grupa – 2023 | Web dizajn i izrada by Wire |

Prijava za newsletter

* označena polja su obavezna