Iako buprenorfin može uzrokovati ozbiljne probleme sa zubima, FDA je izjavila da lijek ima različite prednosti koje ga čine vrlo korisnim za liječenje poremećaja upotrebe opioida. (Slika: ah_designs/Shutterstock)

Upotreba opioida: FDA upozorava na probleme sa zubima kod upotrebe rastopive tablete za usta buprenorfina

SILVER SPRING, Md., SAD: Američka agencija za hranu i lijekove (FDA) nedavno je objavila da lijekovi koji sadrže buprenorfin koji se rastvaraju kada se stave ispod jezika ili na unutarnju stranu obraza mogu pogoršati oralno zdravlje pacijenta i prouzročiti probleme sa zubima kao što su zubni karijes, zubne šupljine, oralne infekcije, pa čak i gubitak zuba. Međutim, FDA kaže da je buprenorfin visoko cijenjen u liječenju poremećaja upotrebe opioida (OUD) i bola i da su prednosti lijeka veće od rizika.

Plaćeni oglas
Plaćeni oglas
Plaćeni oglas

Kontakt

O nama

Dental Media Grupa d.o.o. specijalizirana je marketinška agencija u dentalnoj djelatnosti s jasnom vizijom pružanja kvalitetne i potpune usluge krajem korisniku.
Od 2007. godine nosioci smo franšize vodećeg svjetskog stručnog časopisa Dental Tribune International za Hrvatsku.

Osim tiskanog izdanja časopisa Dental Tribune od 2021. godine pokrenuto je i digitalno izdanje časopisa DT kao i nova interaktivna web stranica Dental&Esthetic news. Od 2022. godine ponovo smo pokrenuli i časopis Esthetic&Design – minimalno invazivna estetska medicina.

Putem ciljanih marketinških alata pomažemo ostvarivanju boljih prodajnih poslovnih rezultata naših klijenata i partnera. Povezujemo, educiramo i prenosimo najnovije svjetske aktualnosti iz dentalne medicine krajnjim čitateljima – doktorima dentalne medicine.

Mi smo tu zbog vas…..

© Sva prava Dental Media Grupa – 2023 | Web dizajn i izrada by Wire |

Prijava za newsletter

* označena polja su obavezna