Umjetna inteligencija - Mač s dvije oštrice

LYON, Francuska: S obzirom na to da se stomatologija već bori s povećanjem pravednosti u dentalnoj skrbi i smanjenje negativnog utjecaja na okoliš, etička dualnost umjetne inteligencije ( Artificial Intelligence – AI) u pogledu održivosti postavlja relevantna pitanja za industriju. Pregled odnosa između umjetne inteligencije i oralnog zdravlja iz 2022. izazvao je interes kada se pozvao na zajednicu oralnog zdravlja da aktivno koristi tehnologiju za poticanje pravednije i održivije oralne skrbi. Dental Tribune International (DTI) razgovarao je s jednim od autora studije, dr. Maximeom Ducretom, o primjeni rezultata u praksi.

AI obećava unaprjeđenje usluga oralnog zdravlja, ali njegova usklađenost sa standardima održivosti Ujedinjenih naroda (United Nations – UN) i Svjetske zdravstvene organizacije (World Health Organization -WHO) nije jasno utvrđena. Recenzija je naglasila da je oralna zdravstvena skrb ugrađena u ciljeve održivog razvoja UN-a za 2030. ( Sustainable Development Goals – SDGs) – točnije, u SDG 3, koji naglašava promicanje i potporu dobrobiti u svim dobima – i da WHO zagovara ekološki prihvatljive, minimalno invazivne zahvate u oralnoj srbi i rehabilitaciji, ističući ulogu oralnog zdravlja u planetarnom zdravlju. Iako nisu pravno obvezujući, ciljevi održivog razvoja i strategija WHO-a za oralno zdravlje imaju za cilj poticanje suradničkog i mjerljivog djelovanja.

Plaćeni oglas
Plaćeni oglas

Kontakt

O nama

Dental Media Grupa d.o.o. specijalizirana je marketinška agencija u dentalnoj djelatnosti s jasnom vizijom pružanja kvalitetne i potpune usluge krajem korisniku.
Od 2007. godine nosioci smo franšize vodećeg svjetskog stručnog časopisa Dental Tribune International za Hrvatsku.

Mi smo tu radi vas.

Prijava za newsletter

* označena polja su obavezna