Voditeljica istraživanja u novoj studiji o ulju kanabisa, dr. Vanessa Chrepa vjeruje da je spoj pronađen u kanabis biljci uzbudljiv novi lijek s mnogo potencijalnih primjena u stomatologiji, uključujući ublažavanje boli. (Slika: PRO Stock Professional/Shutterstock)

Ulje kanabisa – potraga za novim neopioidnim analgetikom

NEW YORK, NY, SAD: Akutna i postoperativna stomatološka bol neizbježna je, a strategije upravljanja boli često uključuju korištenje opioida; međutim, mnoge studije su dovele u pitanje praksu propisivanja opioida od strane stomatologa, izvješćujući da se lijek često propisuje previše . Među kandidatima za neopioidnu analgetičku alternativu je ulje kanabisa (CBD), čija se upotreba trenutno istražuje u stomatologiji, a nedavna studija otkrila je da ulje pokazuje obećavajuće rezultate u smanjenju boli i da bi moglo pomoći u borbi protiv opioidne epidemije u zdravstvu.

“Kao kliničar, svakodnevno liječim pacijente sa zuboboljom, a moja primarna briga je učinkovito liječenje njihove boli. Često sam osjećala da su mi ruke vezane kada moji pacijenti nisu mogli uzimati uobičajeno propisane lijekove protiv bolova kao što su Advil i Tylenol, koji su poznati kao vrlo učinkoviti protiv bolova. Sljedeće su na redu kombinacije opioida, ali vrlo dobro znamo o štetnim nuspojavama opioida, uključujući mogućnost zlouporabe i ovisnost,” glavna autorica dr. Vanessa Chrepa, izvanredna profesorica i direktorica kliničkog i translacijskog istraživanja na Odjelu za endodonciju na Rutgersu. Fakultet dentalne medicine u Newark-u, izjavila je za Dental Tribune International (DTI).

Plaćeni oglas
Plaćeni oglas

Kontakt

O nama

Dental Media Grupa d.o.o. specijalizirana je marketinška agencija u dentalnoj djelatnosti s jasnom vizijom pružanja kvalitetne i potpune usluge krajem korisniku.
Od 2007. godine nosioci smo franšize vodećeg svjetskog stručnog časopisa Dental Tribune International za Hrvatsku.

Mi smo tu radi vas.

© Sva prava Dental Media Grupa – 2023 | Web dizajn i izrada by Wire |

Prijava za newsletter

* označena polja su obavezna