Traže se kravate sa stomatološkim motivima

Objavljeno u časopisu Dental Tribune Hr. 2 – 2021.

Kako su kravate, konkretno „klupske kravate“, prvi put nošene 1920-ih godina izašle iz mode, profesor Nairn Wilson, profesor emeritus stomatologije i bivši predsjednik Britanskog udruženja stomatologa (BDA), došao je na ideju da u ime muzeja BDA izrađuje arhivu kravata sa stomatološkim motivima. 

Do danas arhiva sadrži više od 160 kravata, od kravata posebno izrađenih za delegate na posebnim konferencijama do ručno oslikanih kravata sa stomatološkim novitetima. 

Arhivi trenutačno nedostaju kravate mnogih stomatoloških fakulteta i nacionalnih stomatoloških udruga širom svijeta, ali i bezbrojne kravate izrađene za lokalna, nacionalna i međunarodna društva i događaje.

Ako imate bilo kakve kravate sa stomatološkim motivima, uključujući leptir-mašne, koje biste mogli donirati arhivi, pošaljite ih na adresu: Profesor Nairn Wilson, Dental Tie Archive, c/o the BDA Museum, BDA Headquarters, 64 Wimpole Street, London W1G 8YS. Označite svaku kravatu naljepnicom. Svi će donatori dobiti priznanje u obliku dodavanja njihovih imena na popis suradnika arhive. 

Također, Nairn Wilson rado prima upite o mogućim donacijama (nairn.wilson@btinternet.com).
Nairn se nada da će prikupiti dovoljno kravata kako bi muzej BDA ušao u Guinnessovu knjigu rekorda za najveću svjetsku kolekciju kravata sa stomatološkim motivima. Vaše donacije pomoći će da se to ostvari.

Plaćeni oglas
Plaćeni oglas

Kontakt

O nama

Dental Media Grupa d.o.o. specijalizirana je marketinška agencija u dentalnoj djelatnosti s jasnom vizijom pružanja kvalitetne i potpune usluge krajem korisniku.
Od 2007. godine nosioci smo franšize vodećeg svjetskog stručnog časopisa Dental Tribune International za Hrvatsku.

Mi smo tu radi vas.

© Sva prava Dental Media Grupa – 2023 | Web dizajn i izrada by Wire |

Prijava za newsletter

* označena polja su obavezna