U upitniku su norveški i finski stomatolozi prijavili nedostatak obuke kao najčešći razlog za neupotrebu krunica od nehrđajućeg čelika. (Slika: aodaodaodaod/Shutterstock)

Poznavanje i upotreba krunica od nehrđajućeg čelika među norveškim i finskim stomatolozima

 
By Dental Tribune International
November 19, 2021
 

OSLO, Norveška/HELSINKI, Finska: Krunice od nehrđajućeg čelika preporučuju se za restaurativno liječenje zuba mladih pacijenata koji su teško pogođenim karijesom, prijelomima ili smetnjama u razvoju zuba. Međutim, unatoč ovim preporukama i kliničkim dokazima, krunicama od nehrđajućeg čelika opći doktori dentalne medicine ne koriste se naširoko jer preferiraju vađenje i konvencionalnije popravke zuba. Kako bi rasvijetlili ovu temu, istraživači iz Centra za oralno zdravlje u istočnoj Norveškoj u Oslu, Nordijski institut za dentalne materijale u Oslu i Sveučilište u Helsinkiju istraživali su stavove i upotrebu krunica od nehrđajućeg čelika među norveškim i finskim doktorima dentalne medicine.

Plaćeni oglas
Plaćeni oglas
Plaćeni oglas

Kontakt

O nama

Dental Media Grupa d.o.o. specijalizirana je marketinška agencija u dentalnoj djelatnosti s jasnom vizijom pružanja kvalitetne i potpune usluge krajem korisniku.
Od 2007. godine nosioci smo franšize vodećeg svjetskog stručnog časopisa Dental Tribune International za Hrvatsku.

Mi smo tu radi vas.

Prijava za newsletter

* označena polja su obavezna