Nedavno objavljeno istraživanje analiziralo je utječe li spora pozadinska glazba na anksioznost, zadovoljstvo i izvedbu studenata dentalne medicine tijekom pretkliničkih vježbi. (Slika: Vladimir Sukhachev/Shutterstock)

Pozadinska glazba poboljšava kliničku kompetenciju studenata dentalne medicine

KUOPIO, Finska: U istraživanju nedavno provedenom na Sveučilištu istočne Finske istraživači su ispitivali učinak spore pozadinske glazbe na pretkliničke vježbe manualnih vještina studenata dentalne medicine. Otkrili su da pozadinska glazba može učinkovito smanjiti stres studenata dentalne medicine i poboljšati njihovu motivaciju i izvedbu tijekom brušenja zubi u okviru pretkliničkih vježbi.

Studenti dentalne medicine tijekom studija često doživljavaju veliki stres, što može imati ozbiljne posljedice na njihovo mentalno zdravlje. Razna su istraživanja ranije izvijestila da glazba može imati pozitivan utjecaj na emocije i dobrobit pojedinca. Također se pokazalo da pozadinska glazba može promovirati učenje te može povećati zadovoljstvo i produktivnost učenika.

Kako bi obogatili postojeću literaturu, istraživači iz Finske ispitivali su može li pozadinska glazba utjecati na razinu anksioznosti ili izvedbu studenata dentalne medicine tijekom pretkliničke prakse. Istraživanje je uključilo 36 studenata treće godine dentalne medicine koji su ispunili upitnik koji je mjerio njihovu subjektivnu procjenu učinaka spore pozadinske glazbe na razine stresa ili anksioznosti doživljene tijekom pretkliničkih vježbi iz karijesologije.

Plaćeni oglas
Plaćeni oglas

Kontakt

O nama

Dental Media Grupa d.o.o. specijalizirana je marketinška agencija u dentalnoj djelatnosti s jasnom vizijom pružanja kvalitetne i potpune usluge krajem korisniku.
Od 2007. godine nosioci smo franšize vodećeg svjetskog stručnog časopisa Dental Tribune International za Hrvatsku.

Mi smo tu radi vas.

Prijava za newsletter

* označena polja su obavezna