Prema različitim izvorima, mnoge žene u menopauzi razmišljaju o napuštanju stomatološke struke zbog nedostatka podrške i razumijevanja od svojih poslodavaca ili menadžera. (Slika: oneinchpunch/Shutterstock)

Povećanje svijesti o menopauzi u stomatologiji

LONDON, Velika Britanija: Hormonalne promjene koje žene doživljavaju u menopauzi mogu uzrokovati kognitivne, fizičke i psihološke simptome. Međutim, učinci menopauze na žene na radnom mjestu još uvijek su slabo dokumentirani i shvaćeni, a tema je često stigmatizirana. Srećom, posljednjih godina postoji veliki interes za edukaciju stomatološke zajednice o izazovima s kojima se žene u menopauzi suočavaju na radnom mjestu i za pružanje savjeta poslodavcima o tome kako ih podržati.

Simptomi menopauze variraju i mogu uključivati valunge, vrtoglavice, loše raspoloženje, uključujući depresiju i nesanicu. Kao posljedica toga, žena koja prolazi kroz menopauzu može osjetiti dnevni umor i imati poteškoća s koncentracijom. Komentirajući sve veći interes poslodavaca za razumijevanje i podršku zaposlenica s menopauzom, Vicky Kitney, iz tvrtke za ljudske resurse Peninsula, u priopćenju za javnost izjavila je: “S rastućom sviješću o potrebi podrške ženama sa simptomima menopauze, vidimo stalan tok upita stomatoloških ordinacija o ovom pitanju. Oni čine mali, ali značajan broj slučajeva, a trend se povećava.”

Plaćeni oglas
Plaćeni oglas

Kontakt

O nama

Dental Media Grupa d.o.o. specijalizirana je marketinška agencija u dentalnoj djelatnosti s jasnom vizijom pružanja kvalitetne i potpune usluge krajem korisniku.
Od 2007. godine nosioci smo franšize vodećeg svjetskog stručnog časopisa Dental Tribune International za Hrvatsku.

Mi smo tu radi vas.

© Sva prava Dental Media Grupa – 2023 | Web dizajn i izrada by Wire |

Prijava za newsletter

* označena polja su obavezna