Povećani komercijalizam i prekomjerno liječenje u dentalnoj medicini

Intervju sa dr. Alexander C. L. Holden
Autor: Iveta Ramonaite, Dental Tribune International

Prekomjerno liječenje, kao što i sam naziv sugerira, nepotrebno je liječenje koje se pruža pacijentima iz različitih razloga, poput zloupotrebe, pritiska uprave ili financijske dobiti.
U nedavnom intervjuu, Dental Tribune International imao je priliku o toj temi razgovarati s dr. Alexanderom C. L. Holdenom, stručnjakom za javnozdravstvenu dentalnu medicinu i višim predavačem na Sveučilištu u Sydneyju.

Holden je koautor istraživanja koje je proučavalo prekomjerno liječenje u australskim privatnim stomatološkim ordinacijama. Otkrio je da nekim liječnicima komercijalizam nije stran i da ih je ganjanje profita često potaknula na pružanje više stomatoloških usluga nego što je bilo potrebno.

Plaćeni oglas
Plaćeni oglas
Plaćeni oglas

Kontakt

O nama

Dental Media Grupa d.o.o. specijalizirana je marketinška agencija u dentalnoj djelatnosti s jasnom vizijom pružanja kvalitetne i potpune usluge krajem korisniku.
Od 2007. godine nosioci smo franšize vodećeg svjetskog stručnog časopisa Dental Tribune International za Hrvatsku.

Osim tiskanog izdanja časopisa Dental Tribune od 2021. godine pokrenuto je i digitalno izdanje časopisa DT kao i nova interaktivna web stranica Dental&Esthetic news. Od 2022. godine ponovo smo pokrenuli i časopis Esthetic&Design – minimalno invazivna estetska medicina.

Putem ciljanih marketinških alata pomažemo ostvarivanju boljih prodajnih poslovnih rezultata naših klijenata i partnera. Povezujemo, educiramo i prenosimo najnovije svjetske aktualnosti iz dentalne medicine krajnjim čitateljima – doktorima dentalne medicine.

Mi smo tu zbog vas…..

© Sva prava Dental Media Grupa – 2023 | Web dizajn i izrada by Wire |

Prijava za newsletter

* označena polja su obavezna