20211107_233235

PET METODA ZA BUJNIJU KOSU

Da je pronađen lijek koji bi spriječio ili, još bolje, izliječio ćelavost, to bi se znalo jer bi izumitelji bili najbogatiji na svijetu

Jedina sigurna metoda za rješavanje tog problema je transplantacija kose. No prije tog zahvata, postoje tretmani za usporavanje, smanjenje gubitka i jačanje kose. U Poliklinici Maletić raspolažemo s raznim dijagnostičkim i terapijskim metodama i za svakog klijenta određujemo ono što mu najbolje odgovara jer nije svatko kandidat za svaku tehniku, govori nam dr. Ana Maletić, koja je članica ISHRS-a (International Society of Hair Restauration Surgery, svjetskog udruženja najboljih liječnika koji se bave transplantacijom kose i drugih dlačica). U svojim poliklinikama u Zagrebu i Daruvaru sve te postupke obavlja po najvišim svjetskim standardima jer iza sebe ima dugogodišnje iskustvo, vrhunske rezultate i neprestano se educira.

Genetski test

On nam daje podatke za optimalno ustvari personalizirano liječenje ćelavosti, analizom genetskih čimbenika i drugih relevantnih karakteristika. Postupak je jednostavan, uzima se bris bukalne sluznice (što je brzo i bezbolno), koji se potom šalje u specijalizirani laboratorij, na temelju analiza dobivenog materijala, podataka dobivenih iz upitnika koji klijent ispunjava, te određenih krvnih nalaza, propisuju se personalizirani pripravci za borbu protiv gubitka kose.

PRP vlasišta

To je jedna od učinkovitijih i minimalno invazivnih metoda, aplikacija vlastite krvne plazme bogate trombocitima, koji sadrže brojne čimbenike rasta pa, među ostalim, djeluju stimulativno na rast kose. PRP se najčešće primjenjuje kod androgene alopecije ali se sve češće koristi i kod drugih vrsta alopecije te, ako je potrebno, prije i poslije transplantacije kose. Ne zahtijeva anesteziju, a prvi rezultat vidljivi su već nakon nekoliko tjedana, a preporučuje se obaviti tri puta u godini kaže dr. Maletić.

Transplantacija masnog tkiva

Područje vlasišta također ima snažni stimulativni učinak na rast kose. „Materijal“ se uzima iz dijelova tijela s viškom masnog tkiva (trbušna stijenka, na primjer), i to specijalnim instrumentima promjera oko 2 mm. Obrađeno masno tkivo, koje je bogato matičnim stanicama, ima veliki potencijal za aktivaciju folikula kose pa se ubrizgava u područje na kojem pacijent gubi kosu. Taj zahvat radi se u lokalnoj anesteziji.

Filer za vlasište

Ovaj tretman sadrži sedam peptida i poznatu hijaluronsku kiselinu. Ta kombinacija poboljšavaju cirkulaciju, aktiviraju se folikuli kose te tako smanjuju njezino ispadanje, ubrzavaju rast i osnažuju samu vlas. Za najbolji učinak preporučuju se četiri tretmana tijekom osam tjedana – samostalno ili u kombinaciji s metodom PRP-a.

Transplantacija kose

Transplantacije kose daje trajne rezultate. Primjenjuje se i kod žena i kod muškaraca, a postignuti rezultati izgledaju posve prirodno. Danas se najčešće primjenjuje metoda FUE, kad se folikularne jedinice vade s donorske regije jedna po jedna i usađuju u područje gdje kosa nedostaje ili je prorijeđena. Zahvaljujući novim tehnikama, više nije nužno šišanje vlasišta prije transplantacije kose.

Ana Maletić, dr. med. spec. plastične, rekonstrukcijske i estetske kirurgije

Poliklinika Maletić
W: www.maletic.eu
A: Medveščak 23/1, Zagreb

* isključivo putem webshopa www.curaprox.hr
Plaćeni oglas
Plaćeni oglas

Kontakt

O nama

Dental Media Grupa d.o.o. specijalizirana je marketinška agencija u dentalnoj djelatnosti s jasnom vizijom pružanja kvalitetne i potpune usluge krajem korisniku.
Od 2007. godine nosioci smo franšize vodećeg svjetskog stručnog časopisa Dental Tribune International za Hrvatsku.

Osim tiskanog izdanja časopisa Dental Tribune od 2021. godine pokrenuto je i digitalno izdanje časopisa DT kao i nova interaktivna web stranica Dental&Esthetic news. Od 2022. godine ponovo smo pokrenuli i časopis Esthetic&Design – minimalno invazivna estetska medicina.

Putem ciljanih marketinških alata pomažemo ostvarivanju boljih prodajnih poslovnih rezultata naših klijenata i partnera. Povezujemo, educiramo i prenosimo najnovije svjetske aktualnosti iz dentalne medicine krajnjim čitateljima – doktorima dentalne medicine.

Mi smo tu zbog vas…..

© Sva prava Dental Media Grupa – 2023 | Web dizajn i izrada by Wire |

Prijava za newsletter

* označena polja su obavezna