U danskom istraživanju krv koju su donirali ljudi s parodontitisom pokazala je 6,4 puta veću prevalenciju održivih bakterija u usporedbi s darivateljima koji nisu imali parodontitis.

Parodontitis povećava rizik od prisutnosti bakterija u doniranoj krvi.

COPENHAGEN, Danska: Nedavno provedeno istraživanje Sveučilišta u Kopenhagenu i bolnice Næstved u Danskoj pokazalo je da parodontitis dovodi do povećanog rizika od bakterijske kontaminacije donatorske krvi. Nalazi istraživanja pokazuju da bakterije porijeklom iz usne šupljine nisu obuhvaćene rutinskim sustavima probira koje obično upotrebljavaju banke krvi. Unatoč tomu, istraživači su naglasili sigurnost darivanja krvi.

Plaćeni oglas
Plaćeni oglas
Plaćeni oglas

Kontakt

O nama

Dental Media Grupa d.o.o. specijalizirana je marketinška agencija u dentalnoj djelatnosti s jasnom vizijom pružanja kvalitetne i potpune usluge krajem korisniku.
Od 2007. godine nosioci smo franšize vodećeg svjetskog stručnog časopisa Dental Tribune International za Hrvatsku.

Osim tiskanog izdanja časopisa Dental Tribune od 2021. godine pokrenuto je i digitalno izdanje časopisa DT kao i nova interaktivna web stranica Dental&Esthetic news. Od 2022. godine ponovo smo pokrenuli i časopis Esthetic&Design – minimalno invazivna estetska medicina.

Putem ciljanih marketinških alata pomažemo ostvarivanju boljih prodajnih poslovnih rezultata naših klijenata i partnera. Povezujemo, educiramo i prenosimo najnovije svjetske aktualnosti iz dentalne medicine krajnjim čitateljima – doktorima dentalne medicine.

Mi smo tu zbog vas…..

© Sva prava Dental Media Grupa – 2023 | Web dizajn i izrada by Wire |

Prijava za newsletter

* označena polja su obavezna