Nova studija detaljno je pokazala kako su ograničenja koja utječu na stomatološku skrb tijekom ranih faza pandemije dovela do povećanja stope propisivanja antibiotika engleskim stomatološkim pacijentima. (Slika: fizkes/Shutterstock)

Ograničenja stomatološke skrbi tijekom pandemije povezana je s povećanim propisivanjem antibiotika

MANCHESTER, Ujedinjeno Kraljevstvo: Stomatološke smjernice u Ujedinjenom Kraljevstvu, kao i u mnogim drugim zemljama, temelje se na spoznaji da dentalne infekcije bolje reagiraju na postupke liječenja nego na antibiotike. Međutim, ograničenja u pružanju stomatološke skrbi tijekom pandemije dovela su do povećanja stope propisivanja antibiotika. Novo istraživanje skupine autora sa Sveučilišta u Manchesteru otkrilo je da su ta ograničenja, prema riječima jednog od autora, “izazvala široku frustraciju među doktorima dentalne medicine koji znaju da su najsigurnije i najbrže rješenje za zubobolju terapijski postupci, a ne recepti .”

Plaćeni oglas
Plaćeni oglas

Kontakt

O nama

Dental Media Grupa d.o.o. specijalizirana je marketinška agencija u dentalnoj djelatnosti s jasnom vizijom pružanja kvalitetne i potpune usluge krajem korisniku.
Od 2007. godine nosioci smo franšize vodećeg svjetskog stručnog časopisa Dental Tribune International za Hrvatsku.

Mi smo tu radi vas.

© Sva prava Dental Media Grupa – 2023 | Web dizajn i izrada by Wire |

Prijava za newsletter

* označena polja su obavezna