Dodatak časopisu koji je nedavno objavljen nudi sveobuhvatno, ažurirano znanje o funkcionalnosti tekućine za ispiranje usta na mikrobnoj razini. (Slika: Towfiqu ahamed barbhuiya/Shutterstock)

Novi dodatak časopisu istražuje ulogu vodice za ispiranje usta u oralnoj njezi

MELBOURNE, Australija: Vrijednost vodice za ispiranje usta kao dijela rutinske oralne higijene često se dovodi u pitanje u literaturi. Nastojeći pružiti najnovije podatke o ulozi vodice za ispiranje usta u oralnoj njezi, FDI Svjetska stomatološka federacija pripremila je tematski dodatak Internacionalnom stomatološkom časopisu koji uključuje šest recenziranih članaka koji govore o učinkovitosti vodice za ispiranje usta u liječenju oralnih bolesti, učinku utjecaj vodice za ispiranje usta na mikrobiom usne šupljine i sistemske bolesti te alternative vodici za ispiranje usta i njezin potencijalni budući razvoj.

Raspravljajući o važnosti dodatka, koautor triju članaka, dr. Michael McCullough, profesor oralne medicine na Stomatološkom fakultetu u Melbourneu, rekao je za Dental Tribune International (DTI) da je nedostatak konsenzusa u cijelom svijetu u vezi s upotrebom vodica za ispiranje usta potaknula FDI da formira tim za daljnje istraživanje ove teme. “Ovaj dodatak pruža jednostavan vodič za korištenje vodice za ispiranje usta na temelju trenutno najboljih dostupnih dokaza”, rekao je.

Učinkovitost korištenja vodice za ispiranje usta u održavanju oralnog zdravlja dobro je dokumentirana u literaturi. Međutim, često pokazuje različite stupnjeve dokaza. “Korištenje vodice za ispiranje usta smanjuje plak i gingivitis u mnogim kratkoročnim studijama, većina tih studija procjenjuje tekućine za ispiranje usta koje sadrže kloroheksidin. Međutim, trenutno nisu dostupni dokazi o njihovoj učinkovitosti u prevenciji parodontnih bolesti,” objasnio je prof. McCullough.

Plaćeni oglas
Plaćeni oglas

Kontakt

O nama

Dental Media Grupa d.o.o. specijalizirana je marketinška agencija u dentalnoj djelatnosti s jasnom vizijom pružanja kvalitetne i potpune usluge krajem korisniku.
Od 2007. godine nosioci smo franšize vodećeg svjetskog stručnog časopisa Dental Tribune International za Hrvatsku.

Mi smo tu radi vas.

© Sva prava Dental Media Grupa – 2023 | Web dizajn i izrada by Wire |

Prijava za newsletter

* označena polja su obavezna