Nova, oštra, sterilna i jednokratna svrdla - nova vizija suvremene dentalne prakse

Koliko puta ste u svojoj praksi radili s oštrim svrdlima? A jednokratnim za svaku ugradnju implantata? S jednostavnim protokolima? Da više nikad nije potrebno zamijeniti svrdla iz kirurškog seta. Vodite li evidenciju koliko ste puta koristili svrdlo za preparaciju u kosti? 

Istraživanja su pokazala da je povećanje temperature koštanog tkiva prilikom preparacije ležišta za implantat u izravnoj korelaciji s dugotrajnom uporabom svrdala iz kirurškog seta. Toplina koju stvara svrdlo koje je korišteno već više od 10 puta znatno je veća od one koju stvara novo, oštro svrdlo.

No, to nije jedini problem. Korištenje istrošenih svrdala za pripremu ležišta za implantate generira više trenja i topline, što povećava vjerojatnost nekroze kostiju, nepovratnih staničnih oštećenja i nadomještanja koštanog tkiva masnim tkivom.

Prije tri godine, kompanija MIS Implants Technologies je u suradnji sa svojim opinion leaderima i ordinacijama s kojima surađuju na testiranju proizvoda, testirala svrdla na različitom stupnju istrošenosti i došla do alarmantnih podataka. Nakon temeljitog čišćenja, dezinfekcije i sterilizacije svrdala, na njima se osim otupljenosti primijetila promijenjena površina metala i na njoj trajno usađeni genetski materijal. 

Kao proizvođač implantata, protetskih komponenti i instrumenata za ugradnju implantata (pa tako i svrdala), u MIS-u vjeruju da su klinički rezultati znatno bolji kad se svrdla često zamjenjuju i uvijek budu oštra, sterilna i nova. Oštra svrdla ne ugrožavaju održivost koštanih stanica što povećava šanse za uspješno postavljanje i preživljavanje implantata. 

Zbog svih ovih činjenica u MIS-u vjeruju da je ovo toliko važan čimbenik da od prošle godine uz svako pakiranje MIS C1 i MIS SEVEN implantata pakiraju jednokratna i sterilna sva svrdla koja su potrebna za ugradnju implantata. Možete biti sigurni da ćete novim oštrim svrdlima s lakoćom osigurati uspješanu ugradnju i osigurati sebe i pacijenta od nepoželjnih posljedica koja mogu uzrokovati tupa i stara svrdla. 

Niz je prednosti rada s jednokratnim svrdlima.

  • Materijal – izrađena su od visoko kvalitetnog nehrđajučeg čelika otpornog na koroziju. Prednosti oštrine već smo spomenuli.
  • Preciznost – sva svrdla su u dimenziji implantata u kutiji. Pilot svrdlo ima stoper. Vrh svakog svrdla ima dimenziju prethodnog (“step drill”) i točno ulazi u preparaciju. Čvrstoća – svrdla su izrađena prema visokim standardima koje postavljaju kirurški postupci.
  • Prilagođena duljina i promjer prema svakoj dimenziji implantata doprinose boljoj primarnoj stabilnosti.
  • “Sakupljači kosti” – zbog svog oblika, XD svrdla sakupljaju kost prilikom preparacije koja se može iskoristit za nadomještanje kosti oko implantata.

Prednost rada ovim konceptom jednokratnih svrdala za ordinaciju je višestruka. Kako je briga za pacijenta uvijek na prvom mjestu, nova-oštra-sterilna i jednokratna dodana je vrijednost kod ugradnje implantata. Vjerujemo da je ovaj koncept odličan marketinški alat za ordinaciju (“Naša ordinacija koristi samo jednokratna svrdla kod ugradnje implantata”).

  • Vrijeme i trošak ugradnje implantata je bitno smanjeno. Asistentice ne moraju pripremati svrdla za idući zahvat, jer XD svrdla se Trošak kupovine novih svrdala i kirurških setova više ne postoji.

Naša vizija suvremene dentalne prakse je da se njene vrijednosti ne temelje na etiketama, nego na potpuno drugačijem pristupu. Koji je glavni razlog zbog kojeg pacijenti dolaze u Vašu ordinaciju? Brend kojeg radite ili Vi i Vaš tim? Želite li najbolju soluciju za Vašeg pacijenta? Preciznost, predvidljivost i jednostavnost protokola koje koristite temeljne su vrijednosti vaše prakse. Jednokratna svrdla koja Vašem pacijentu garantiraju sigurnost, a Vama prednost rada uvijek novim svrdlima dodana su vrijednost vašoj usluzi. Cijenite inovaciju i tehnološku superiornost (svake godine novi patent!). Bitan Vam je ishod regeneracije i estetski rezultat.

 Želite li da Vaša praksa ide u ovom smjeru, MIS Make it Simple definitivno je PREMIUM VALUE izbor koji bi Vam trebao odgovarati. TM

ŠTO JE MIS VALUE PACK? 

Uz svaki MIS C1 implantat u kutiji se nalaze sva svrdla potrebna za preparaciju kosti, pokrovni vijak, PEEK cilindar za privremenu krunicu ili individualnu nadogradnju za cijeljenje gingive i implantat.

Uz svaki MIS SEVEN implantat u kutiji se nalaze sva svrdla potrebna za preparaciju kosti i pokrovni vijak.

Kako koristiti XD svrdla? Pogledajte video!

 

Dentalni Megastore d.o.o. – ovlašteni distributer za Hrvatsku.

Plaćeni oglas
Plaćeni oglas
Plaćeni oglas

Kontakt

O nama

Dental Media Grupa d.o.o. specijalizirana je marketinška agencija u dentalnoj djelatnosti s jasnom vizijom pružanja kvalitetne i potpune usluge krajem korisniku.
Od 2007. godine nosioci smo franšize vodećeg svjetskog stručnog časopisa Dental Tribune International za Hrvatsku.

Mi smo tu radi vas.

Prijava za newsletter

* označena polja su obavezna