Njega kože nakon ljeta

Primarius Mr.sci.med.dr. Ljubiša M. Grujić  – Objavljeno u časopisu EstheticDesign

Kraj ljeta, početak jeseni… Znate li zašto je neophodno da se javite svom doktoru?

Ljeto i sunčeve zrake mogu ostaviti neželjene tragove na vašoj koži koje pravilnom njegom i neinvazivnim tretmanima medicinske dermokozmetike možete ukloniti.

Hidratacija, ujednačavanje tena, uklanjanje mrlja i oroženog sloja stanica je „MUST HAVE“ na početku jeseni.

Ne postoji žena koja bar jednom u životu ne bi poželjela da ne ostari. Bore i tanka koža ne samo da izgledaju ružno nego nas i podsjećaju na prolaznost godina. Savršeno zategnut ten, bez bora, pojava akni ili znakova dehidratacije. San svake žene! Ali koliko od nas može reći da uživa u genetskom materijalu koji je toliko dobar da nema takvih problema? Da, vrlo malo. Srećom za nas, medicina je toliko napredovala da su izmišljeni „izvori mladosti“. Nisu vječni, ali dovoljno su dugoročni da nam život učine ljepšim.

U svojoj praksi najviše koristim proizvode medicinske dermatokozmetike korejske kompanije Genosys. Predstavit ću vam neke od tretmana za koje smatram da su dali idealne rezultate na zadovoljstvo liječnika, a i pacijenata.

 

Piling voćnim kiselinama

Voćne kiseline predstavljaju izbalansiranu mješavinu kiselina (glikolna, mliječna, mandelična i fitična) u maloj koncentraciji i jedinstvenih peptida u cilju blage eksfolijacije mrtvih stanica kože, viška pigmenta, kao i hidratacije kože. Nakon pilinga voćnim kiselinama koža će bolje apsorbirati nutritivne sastojke iz preparata koji se dalje primjenjuju.

Nakon toga na lice nanosimo mješavinu izbjeljivača SNOW CELL. Genosys Snow Cell je sustav kontrole melanina koji omogućava ulazak izbjeljivača, koji čine kiseline, arbutina i ekstrakta indijskog ogrozda u kožu i time dodatno ujednačava ten i otklanja površne pigmentacije.

Za kraj procedure aplicira se regenerativna solucija bogata peptidima, antioksidantima, hijaluronskom kiselinom, vitaminima i mineralima.

Ovisno o stanju kože provodi se serija tretmana (preporučeno četiri tjedno), nakon čega se prelazi na tretman dubinske hidratacije koji se izvodi microneedlingom.

Opredijelit ćemo se za Genosys HES ampulu koja uz peptide sadrži i dvije vrste hijaluronske kiseline koja produžava efekt hidratacije i specijalni biljni kompleks BIOPHYTEX, bogat saponinima i flavonoidima za jačanje zida krvnih žila uz antiinflamatorni efekt.

Produžena njega kože podrazumijeva i kućnu upotrebu kvalitetne medicinske dermokozmetike u vidu čistača kože, krema i seruma.

 

Skin Boosteri

 Spomenut ću uz navedene tretmane i Skin Boostere, terapiju koja podrazumijeva ubrizgavanje hijaluronske kiseline.

Skin Booster, proizvodi za ubrizgavanje koji sadrže stabiliziranu hijaluronsku kiselinu, sa strukturom sličnom koži, ali obrađenom da traje duže.

Prije svega moramo znati da hijaluronske kiseline postoje kao dvije vrte proizvoda: punilo – namijenjeno popunjavanju bora i nadoknade izgubljenog volumena lica i booster – dizajniran za obnavljanje i poboljšanje kvalitete kože.

Skin Boosteri sadrže hijaluronsku kiselinu, od 20 mg/ml su za zrelu kožu s površinskom mrežom bora i s 12 mg/ml za mladu ili vrlo tanku kožu.

Skin Booster je tekući i elastičan proizvod, stvoren za ubrizgavanje u srednji i duboki dermis kako bi se sloj hijaluronske kiseline vratio na  onu razinu koja se kvantitativno smanjuje sa svakom godinom života. Znanstveno je dokazano da će unutar kože ovaj proizvod postići duboku hidrataciju, a izvana je primjetno poboljšanje teksture kože, smanjenje površinskih bora, povećanje sjaja i ujednačenija površina. Kako tijekom vremena ubrizgavanje ovog proizvoda poboljšava tonus i elastičnost kože, primijetit će se blagi efekt podizanja.

U svakom proizvodu koji se aplicira u kožu, kvaliteta je od vitalnog značaja! To nam osigurava ne samo željeni estetski rezultat nego i dugoročnu sigurnost.

 

 

 

Što je objašnjenje ovih mnogih blagotvornih efekata na veliko tegumentarno područje odrađeno samo jednim proizvodom?

Ključ tretmana Boosterima je vraćanje optimalnog stanja hidratacije.

Nakon dvadeset i pete godine, sinteza hijaluronske kiseline opada svake godine. Hijaluronska kiselina je polisaharid visokog kapaciteta zadržavanja vode (AH molekula može vezati do 1000 molekula vode). Smanjujući ovu komponentu kože, dolazi do dehidracije. Uslijed dehidracije, enzimi koji su uključeni u složene biokemijske reakcije kože se inaktiviraju, što naglašava njihovu devitalizaciju. Obnavljanje optimalne hidratacije moguće je samo obnavljanjem količine AH, što će dovesti do reaktivacije enzima i ponovnog pokretanja sintetskih reakcija. Također, obnavljanje AH sloja pridonosi povećanju sinteze i poboljšanju prehrane vlakana kolagena i elastina.

Njegova glavna prednost, osim što popravlja estetski izgled, jest „pojačanje“ koje daje funkcionalnost koži, a ovaj efekt revitalizacije zadržao se čak i tri godine nakon injekcije. Koju bolju pomoć možemo pružiti svojoj koži nego da ispunimo njezin deficit i tako stvorimo savršene uvjete za regeneraciju?!

 

Kako se koristi?

Može se ravnomjerno ubrizgati na dlan, lice, vrat ili leđa. To je injekcija koja izaziva minimalnu nelagodnost jer se prije postupka primjenjuje krema s anestetikom (npr. Lidokain) i lijekovi za smanjenje upale. Moguće nuspojave su minimalne i predstavljaju ih sitne modrice i blagi eritem koji nestaje za nekoliko sati, malim oticanjem na mjestu ubrizgavanja.

Indikacije su višestruke! Pacijenti koji imaju dehidriranu kožu, kožu dugo izlaganu suncu, površne bore, zrelu kožu (za revitalizaciju) ili ožiljcima nakon akni oni su koji mogu uspješno imati koristi od ove terapije. Shema liječenja provodi se s liječnikom specijalistom, ali generalno se održavaju tri sesije u razmaku od četiri do šest tjedana, a zatim sesija održavanja na šest mjeseci da bi se održao efekt. To je idealan tretman za pacijente koji nisu posezali za postupcima ubrizgavanja, ali žele jasno poboljšanje kvalitete i izgleda kože. Može se koristiti kod pacijenata od 20 godina, za smanjivanje ožiljaka poslije akni, ili za osobe od 30 godina, za dubinsku hidrataciju i sprječavanje znakova starenja. Može se koristiti samostalno ili u kombinaciji s drugim kozmetičkim tretmanima.

Zašto volimo ove proizvode, i liječnici i pacijenti? Upravo zato što pomažući koži funkcioniranje na maksimalnim parametrima, možemo reći da smo otkrili „izvor mladosti“, ne vječan, ali dovoljno dug da nam život učinim ljepšim.

Plaćeni oglas
Plaćeni oglas
Plaćeni oglas

Kontakt

O nama

Dental Media Grupa d.o.o. specijalizirana je marketinška agencija u dentalnoj djelatnosti s jasnom vizijom pružanja kvalitetne i potpune usluge krajem korisniku.
Od 2007. godine nosioci smo franšize vodećeg svjetskog stručnog časopisa Dental Tribune International za Hrvatsku.

Mi smo tu radi vas.

Prijava za newsletter

* označena polja su obavezna