Nedavna studija upotrijebila je intersekcionalnost, uzimajući u obzir višestruke, preklapajuće i kumulativne čimbenike siromaštva, kao metodološki alat za istraživanje rasizma i rodnih nejednakosti u oralnoj zdravstvenoj skrbi. (Slika: Nelson Antoine/Shutterstock)

Nejednakosti u oralnoj zdravstvenoj zaštiti: crnkinje u Brazilu imaju veću učestalost gubitka zuba

CAMPINAS, Brazil: Razlike u socioekonomskom statusu, spolu i rasi mogu utjecati na jednak pristup zdravstvenoj skrbi. Zaronivši dublje u temu, istraživači su nedavno nastojali ispitati postoji li veza između gubitka zuba, rase i spola. Njihova otkrića pokazala su da su crnkinje u gradu koji su proučavale u Brazilu doživjele veću prevalenciju gubitka zuba u usporedbi s bjelkinjama i bijelim ili crnim muškarcima u gradu. Podaci su istaknuli utjecaj rasnih i rodnih nejednakosti u Brazilu i ukazali na potrebu provedbe antirasističkih i antiseksističkih zdravstvenih politika.

Plaćeni oglas
Plaćeni oglas

Kontakt

O nama

Dental Media Grupa d.o.o. specijalizirana je marketinška agencija u dentalnoj djelatnosti s jasnom vizijom pružanja kvalitetne i potpune usluge krajem korisniku.
Od 2007. godine nosioci smo franšize vodećeg svjetskog stručnog časopisa Dental Tribune International za Hrvatsku.

Osim tiskanog izdanja časopisa Dental Tribune od 2021. godine pokrenuto je i digitalno izdanje časopisa DT kao i nova interaktivna web stranica Dental&Esthetic news. Od 2022. godine ponovo smo pokrenuli i časopis Esthetic&Design – minimalno invazivna estetska medicina.

Putem ciljanih marketinških alata pomažemo ostvarivanju boljih prodajnih poslovnih rezultata naših klijenata i partnera. Povezujemo, educiramo i prenosimo najnovije svjetske aktualnosti iz dentalne medicine krajnjim čitateljima – doktorima dentalne medicine.

Mi smo tu zbog vas…..

© Sva prava Dental Media Grupa – 2023 | Web dizajn i izrada by Wire |

Prijava za newsletter

* označena polja su obavezna