Nanoblur Peach face

MOŽEMO LI ZAUSTAVITI STARENJE?

N e možemo u potpunosti zaustaviti starenje – to je normalan dio života. Međutim, možemo ga usporiti i spriječiti bolesti povezane sa starenjem usvajanjem zdravog načina života. To uključuje navike poput zdrave prehrane, svakodnevnog korištenja kreme za zaštitu od sunca i tjelovježbe.

Što je točno starenje

Starenje je uzrokovano širokim rasponom fizičkih i psiholoških izvora (stres) ali temeljni proces starenja je isti.

Naše tijelo sastoji se od milijuna stanica. Te se stanice nastavljaju umnožavati, međutim, stanica ima određeni broj koliko se puta može umnožiti prije nego što umre. Dakle, kako se sve više stanica oštećuje u cijelom tijelu, počinjete pokazivati ​​znakove starenja.

Starenje se može objasniti promatranjem onoga što se događa na staničnoj razini. Vaši kromosomi nose vašu DNK, nacrte za vaše stanice, i imaju posebne kapice na krajevima koji se nazivaju telomeri. Ti telomeri štite vaše kromosome. Kako se vaše stanice nastavljaju razmnožavati, vaši telomeri postaju kraći.

Kada telomeri postanu prekratki, više ne mogu zaštititi vašu DNK i na kraju ta stanica umire. 

Dok se starenje događa svim organima vašeg tijela, koža je izvrstan vizualni primjer kako starenje napreduje. Kad ste mladi, vaše tijelo nema problema s obnavljanjem oštećenih stanica kože. Međutim, kako starite, sustav popravka nije tako učinkovit kao što je nekada bio- vaša koža postaje tanja, gubi kolagen i počinjete vidjeti fine linije i bore.

Bore i fine linije nisu jedini znakovi starenja

Kozmetički gledano, bore i fine linije nisu jedini znakovi starenja, pa bi se strategija za preokret starenja trebala baviti kompletnom slikom. Ovi drugi kozmetički markeri starenja kože uključuju hiperpigmentaciju, tamne mrlje, pjege od sunca i neujednačenu teksturu i ton. Budući da mogu učiniti da izgledate starije, rješavanje različitih problema starenja može vam pomoći da izgledate mlađe.

Važno je održavati zdravlje vaše kože kako bi dulje mogla funkcionirati, izgledati i osjećati se najbolje što može.

Sve proizvode možete pronaći na www.lily.hr  i na našim društvenim mrežama.

dr. Nevia Delalle

Poliklinika Dermalife
Ilica 203, Zagreb | T: +385 3705 326 | www.dermalife.hr

Plaćeni oglas
Plaćeni oglas

Kontakt

O nama

Dental Media Grupa d.o.o. specijalizirana je marketinška agencija u dentalnoj djelatnosti s jasnom vizijom pružanja kvalitetne i potpune usluge krajem korisniku.
Od 2007. godine nosioci smo franšize vodećeg svjetskog stručnog časopisa Dental Tribune International za Hrvatsku.

Osim tiskanog izdanja časopisa Dental Tribune od 2021. godine pokrenuto je i digitalno izdanje časopisa DT kao i nova interaktivna web stranica Dental&Esthetic news. Od 2022. godine ponovo smo pokrenuli i časopis Esthetic&Design – minimalno invazivna estetska medicina.

Putem ciljanih marketinških alata pomažemo ostvarivanju boljih prodajnih poslovnih rezultata naših klijenata i partnera. Povezujemo, educiramo i prenosimo najnovije svjetske aktualnosti iz dentalne medicine krajnjim čitateljima – doktorima dentalne medicine.

Mi smo tu zbog vas…..

© Sva prava Dental Media Grupa – 2023 | Web dizajn i izrada by Wire |

Prijava za newsletter

* označena polja su obavezna