Stomatološki stručnjaci doživljavaju veliki stres u svom svakodnevnom radu. Tijekom javnozdravstvene krize kao što je pandemija bolesti COVID-19 koja je u tijeku, važnije je nego ikad provoditi preventivne mjere za zaštitu psihičke dobrobiti.(slika: eamesBot/Shutterstock)

Mentalno zdravlje u stomatološkoj profesiji tijekom pandemije bolesti COVID-19
 

By Monique Mehler, Dental Tribune International. Wed. 8. December 2021

LEIPZIG, Njemačka: Iako milijuni ljudi pate od anksioznosti i depresije, prema Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji, psihijatrijski poremećaji često ostaju nedovoljno prepoznati i nedovoljno dijagnosticirani. Trajna stigma oko problema s mentalnim zdravljem pogoršava problem jer oni koji pate osjećaju sram i krivnju povrh postojećeg stanja i stoga možda neće potražiti odgovarajuću pomoć. Zbog kroničnog stresa povezanog s njihovom profesijom, doktori dentalne medicine posebno su skloni profesionalnom izgaranju i depresiji, pokazuju istraživanja. Sada, sa širenjem bolesti SARS-CoV-2, postoji još veći fizički i psihički teret među njima.

Plaćeni oglas
Plaćeni oglas
Plaćeni oglas

Kontakt

O nama

Dental Media Grupa d.o.o. specijalizirana je marketinška agencija u dentalnoj djelatnosti s jasnom vizijom pružanja kvalitetne i potpune usluge krajem korisniku.
Od 2007. godine nosioci smo franšize vodećeg svjetskog stručnog časopisa Dental Tribune International za Hrvatsku.

Mi smo tu radi vas.

© Sva prava Dental Media Grupa – 2023 | Web dizajn i izrada by Wire |

Prijava za newsletter

* označena polja su obavezna