Maksimalna njega zuba uz učinkovitu estetiku

Kao praktičari, uvijek tražimo načine kako skratiti vrijeme koje pacijent provodi u stolcu, dok maksimiziramo predvidljivu isporuku visoko estetskih, dugotrajnih restauracija.

To je osobito istinito kada se radi o direktnim kompozitnim restauracijama, koje su kamen temeljac svake ordinacije dentalne medicine. Uporaba proizvoda i protokola rada koji povećavaju učinkovitost bez ugrožavanja kvalitete i estetike konačne restauracije, poboljšavaju i isplativost postupaka ordinacije. Osim toga, nude kliničarima zadovoljstvo opskrbljujući pacijente izvrsnim konačnim rezultatom primjenom najučinkovitijeg postupka. Suočimo se s tim da naši pacijenti žele sjesti i ustati sa stolca što je brže moguće. Godine COVID-a pooštrile su želju pacijenta za optimiziranom učinkovitošću u dentalnoj skrbi s istim zahtjevima za visoko estetskim rezultatima prirodnog izgleda.

Tijekom godina učinjeno je mnogo napretka u pokušaju da se prevladaju neučinkovitosti u direktnom kompozitnom postupku od mnoštva tehnički osjetljivih koraka do postupnog nanošenja slojeva i polimerizacije. Do sada su poboljšanja u direktnim kompozitnim materijalima, alatima i tehnologiji namijenjena pojednostavljenju postupka bila djelomična bez pravog fokusa na postupak u cjelini. Poboljšanja u tehnologiji polimerizacije svjetlom skratila su vrijeme postupka. Napredak znanosti o materijalima minimizirao je kontrakciju prilikom polimerizacije, smanjio osjetljivost zuba i povećao broj izraženih konačnih nadomjestaka koji daju visoku estetiku tijekom godina. Poboljšanja u instrumentima za oblikovanje i poliranje smanjila su korake potrebne za rukovanje kompozitnim materijalima i poliranje do visokog sjaja.

Iz poslovne perspektive, sva ova poboljšanja razvijena su kako bi pomogla kliničarima da u kraćem vremenu rade više i bolju stomatologiju promičući profitabilnost produktivnijeg rada. Međutim, jednostavno brži rad nije rješenje za učinkovitost osim ako se ta poboljšanja ne optimiziraju od temelja da djeluju zajedno kao koordinirano sustavno rješenje.

 Pametniji rad

Danas konačno imamo potpuno koordinirane sustave proizvoda, kao što je Ivoclarov Efficient Esthetic Workflow (Učinkoviti estetski tijek rada), koji nudi rješenja temeljena na proizvodima optimiziranim za zajednički rad na pojednostavljivanju restaurativnih posteriornih protokola. Tijek rada pomaže minimizirati vrijeme rada, dok maksimizira estetiku naših restauracija. Kompozitni materijali kao što su Tetric PowerFill i Tetric PowerFlow preformulirani su kako bi se polimerizirali brže i bili čvršći bez sila skupljanja koje uzrokuju osjetljivost i rubno otvaranje. Nova tehnologija polimerizacije s  Bluephase PowerCure za polimerizaciju radi u tandemu s Tetric PowerFill i Tetric PowerFlow kompozitima za polimerizaciju u jednom sloju od 4 mm u samo tri sekunde štedeći dragocjeno vrijeme postupka. Nova univerzalna tehnologija boja sužava izbor na tri boje unutar kompozitne obitelji smanjujući vaš inventar. Instrumenti za oblikovanje koji se ne lijepe za materijal i poliranje u jednom koraku pojednostavljuju postavljanje i završnu obradu restauracije. Uporaba portfelja materijala, tehnologije i instrumenata dizajniranih da rade kao koordinirani sustav smanjuje radne korake za posteriorne kompozitne restauracije. Procjenjuje se da su radni koraci potrebni za restauraciju stražnjeg zuba smanjeni za 50 do 60 %, bez žrtvovanja estetike ili trajnosti konačne restauracije. Tijekom jednog dana primjena sustavnog pristupa koji optimizira učinkovitost pruža mogućnost praktičarima da učinkovito pregledaju i obrade više pacijenata, što dovodi do veće produktivnosti i povećane profitabilnosti.

Povećajte učinkovitost i profitabilnost prakse

Usvajanje učinkovitog estetskog pristupa u vašoj ordinaciji ne samo da povećava vašu produktivnost i profitabilnost nego i jamči da će vaš tim raditi učinkovitije. Uporaba sinkronizirane linije proizvoda stvara manje zbunjenosti i stresa kod vašeg tima. To također znači da se osoblje može obučiti u jednoj trećini vremena na temu žurnih protokola postupanja, operativnim postavkama i poteškoćama. Sposobnost osoblja da brzo pripremi radni prostor s potrebnim alatima i materijalima ključna je za učinkovitost prakse. Posjedovanje sinkronizirane linije proizvoda za postavljanje stražnjeg ispuna ne samo da pojednostavljuje pripremu radnog prostora nego i izravno utječe na zalihe i upravljanje zalihama, što pomaže u smanjenju troškova.

Postoji bezbroj načina za pojednostavljenje postupaka i povećanje učinkovitosti u dentalnoj praksi. Optimiziranje učinkovitosti u svim područjima ordinacije, od zakazivanja do naplate pomoći će vama i vašem timu da izvučete najviše iz svake minute u danu i pridonosite uspjehu ordinacije. Ovdje smo se pozabavili direktnim kompozitnim nadomjescima jer su to postupci koji se najčešće susreću u našim ordinacijama. Pojednostavljivanjem i usmjeravanjem direktnih restaurativnih postupaka od izolacije restaurativnog mjesta do svezivanja i polimerizacije kompozita uz postizanje visokokvalitetnih estetskih restauracija pružamo postupke koje možete izvesti s većom učinkovitošću i predvidljivošću.

Najvažnije je da usvajanje učinkovitog estetskog postupka optimizira iskustvo pacijenta. Minimiziranje vremena provedenog u ordinaciji uz maksimiziranje estetskih i dugotrajnih zahtjeva pacijenta gradi povjerenje između pacijenta i doktora dentalne medicine.

Autor: David Juliani, DMD
Objavljeno u časopisu Dental Tribune Hr. 4-2023.
Plaćeni oglas
Plaćeni oglas

Kontakt

O nama

Dental Media Grupa d.o.o. specijalizirana je marketinška agencija u dentalnoj djelatnosti s jasnom vizijom pružanja kvalitetne i potpune usluge krajem korisniku.
Od 2007. godine nosioci smo franšize vodećeg svjetskog stručnog časopisa Dental Tribune International za Hrvatsku.

Mi smo tu radi vas.

© Sva prava Dental Media Grupa – 2023 | Web dizajn i izrada by Wire |

Prijava za newsletter

* označena polja su obavezna