Istraživanje provedeno u Finskoj pokazalo je da je liječenje dentalne anksioznosti efikasnije kod djece mlađe od deset godina. (Slika: Halfpoint/Shutterstock)

Liječenje straha od stomatologa u ranoj dobi je efikasnije, pokazuju istraživanja

OULU, Finska: Strah od stomatologa jedan je od najčešćih strahova u razvijenim zemljama. Globalno, ukupna prevalencija kod djece i adolescenata procjenjuje se na 23,9 % kod predškolaca koji pokazuju najveću prevalenciju. U jedinstvenoj dugotrajnoj studiji, istraživači sa Sveučilišta u Ouluu promatrali su posjećenost pacijenata dentalnim praksama koji su prolazili stomatološke tretmane protiv straha i liječenja anksioznosti. Otkrili su da je liječenje straha od stomatologa bilo efikasnije u mlađoj dobi i da je dovelo do redovitijih stomatoloških pregleda kasnije u životu.

Plaćeni oglas
Plaćeni oglas
Plaćeni oglas

Kontakt

O nama

Dental Media Grupa d.o.o. specijalizirana je marketinška agencija u dentalnoj djelatnosti s jasnom vizijom pružanja kvalitetne i potpune usluge krajem korisniku.
Od 2007. godine nosioci smo franšize vodećeg svjetskog stručnog časopisa Dental Tribune International za Hrvatsku.

Osim tiskanog izdanja časopisa Dental Tribune od 2021. godine pokrenuto je i digitalno izdanje časopisa DT kao i nova interaktivna web stranica Dental&Esthetic news. Od 2022. godine ponovo smo pokrenuli i časopis Esthetic&Design – minimalno invazivna estetska medicina.

Putem ciljanih marketinških alata pomažemo ostvarivanju boljih prodajnih poslovnih rezultata naših klijenata i partnera. Povezujemo, educiramo i prenosimo najnovije svjetske aktualnosti iz dentalne medicine krajnjim čitateljima – doktorima dentalne medicine.

Mi smo tu zbog vas…..

© Sva prava Dental Media Grupa – 2023 | Web dizajn i izrada by Wire |

Prijava za newsletter

* označena polja su obavezna