Lifting niti

Lifting Aptos nitima najbolja je alternativa pravom kirurškom faceliftingu, a izvodi se podizanjem i zatezanjem tkiva različitih regija lica i vrata posebno dizajniranim nitima. Estetske niti u liftingu kože imaju za ideju podizanje i fiksaciju tkiva u estetski povoljnijem položaju.

Kada filerima nadomještamo samo tkivo koje je s vremenom nestalo, uz eventualne blagu harmonizaciju, umjesto da prenaglašavamo određeni dio lica, onda govorimo o „prirodnom izgledu“. Ako aplikacijom filera izlazimo iz „prirodne anatomije“ određene osobe, onda ljudi to svjesno ili nesvjesno primjećuju jer lice djeluje u najmanju ruku „čudno“ . Često kažem svojim pacijenticama: „Čudno izgleda kada imate usne dvadesetogodišnje Afrikanke ili jagodice dvadesetogodišnje Azijatkinje, a ostale dijelove lica i vrata poput četrdesetogodišnje Europljanke…“

Aptos niti – Kako izgleda tretman?

Aptos niti izrađene su od polipropilena. To je sintetski ne resorptivni materijal koji se koristi u kirurgiji preko 50 godina. Materijal je siguran, ne uzrokuje alergije niti odbacivanje od strane organizma. Niti uvedene u tkivo predstavljaju potporu za okolno meko tkivo, prvi rezultati vidljivi su odmah nakon tretiranja a krajnji rezultat vidljiv je za tri tjedna, kada završi faza stvaranja vlastitog kolagena u tkivu.

APTOS niti (skraćeno od anti-ptosis) za lifting kože su popularna metoda kojom se postiže revitalizacija i poboljšanje kvalitete kože lica i tijela bez operacije i ožiljaka. Metoda se smatra minimalno invazivnom sa kratkim vremenom oporavka.

Prednosti

  • Minimalno invazivna procedura
  • Izvodi se pod lokalnom anestezijom
  • Trajanje procedure je 15-30 minuta
  • Odmah vidljivi rezultati
  • Minimalno vrijeme oporavka
  • Pospješuje stvaranje kolagena
  • Povećava mikrocirkulaciju
  • Niti sa hijaluronskom kiselinom

 

Oporavak i mjere opreza

Tijekom obavljanja tretmana mogu se pojaviti crvene točkice na mjestima uboda na licu, kao i jedva primjetne otekline. Ove pojave su rijetke i privremene te nestaju par dana nakon tretmana. Pet dana nakon tretmana nježno čistite lice i pažljivo perite kosu. Izbjegavajte izlaganje suncu i korištenje solarija, kao i tretmane lica tri tjedna nakon zahvata. Potpuni oporavak traje do dva tjedna, a do tada se možete vratiti uobičajenim aktivnostima sa manjim ograničenjem mimike lica i izbjegavanjem sportskih aktivnosti.

Važno je nastaviti brinuti o zdravlju svoje kože. Da vodite računa o tome da ishranom unosite što više minerala i vitamina koji djeluju na očuvanje elastičnosti kože (vitamin A, B, C, E i D, minerali magnezij i cink). Ali i da unosite što više vode i brinite o higijeni kože kako biste pojačali i produžili efekt tretmana.

Tehnike i metode u procedurama

Postoji nekoliko tehnika i metoda primjene APTOS niti: Visage Excellence, Light Lift i Nano metoda.

Visage Excellence koristi resorptivne niti s posebno dizajniranim višesmjernim kukicama. Kukice pružaju veću čvrstoću nakon umetanja. Dizajn niti čini ih efikasnim, a postupak liftinga postiže se atraumatskom kanilom okruglog vrha, čime se izbjegava krvarenje i otok nakon postupka. Područja primjene su jagodice, obrve, podbradak/vrat i linija donje čeljusti (jaw line).

Light Lift metoda i niti dostupne su u resorptivnom i ne resorptivnom obliku. Tri su načina, tj. metode Light Lifta: Needle metoda koja omogućuje zatezanje podbratka ili lifting obrve samo jednim šavom; Thread metoda koja omogućuje zatezanje obrva, podočnjaka, središnjeg dijela lica (midface) i podbradak, koristeći više šavova; Linea metoda korisna u zatezanju srednjeg i donjeg dijela lica te vrata.

Nano Excellence i Spring metoda, uz već spomenute prednosti Excellence metoda, stimulira rast kolagena koji regenerira kožu. Spring metoda koristi resorptivne niti koje se spiralno omotavaju oko tupih vrhova kanile. Niti zadržavaju svoju elastičnost i nakon umetanja te u velikoj mjeri smanjuju vidljivost i formiranje dubokih bora na licu. Područja primjene su marionetske bore, nazolabijalne bore, glabelarne bore, bore iznad gornje usne, bore na čelu, obrve, nos i konture usana.

Plaćeni oglas
Plaćeni oglas

APTOS niti (skraćeno od anti-ptosis) za lifting kože su popularna metoda kojom se postiže revitalizacija i poboljšanje kvalitete kože lica i tijela bez operacije i ožiljaka. Metoda se smatra minimalno invazivnom sa kratkim vremenom oporavka.

Kontakt

O nama

Dental Media Grupa d.o.o. specijalizirana je marketinška agencija u dentalnoj djelatnosti s jasnom vizijom pružanja kvalitetne i potpune usluge krajem korisniku.
Od 2007. godine nosioci smo franšize vodećeg svjetskog stručnog časopisa Dental Tribune International za Hrvatsku.

Mi smo tu radi vas.

© Sva prava Dental Media Grupa – 2023 | Web dizajn i izrada by Wire |

Prijava za newsletter

* označena polja su obavezna