ladyimage

KONTURIRANJE LICA - ZABLUDE I PREDNOSTI

Neke od javnih osoba su negativno obilježile eru dermalnih filera zbog svoga izgleda i prekomjernog korištenja istih. Da li trebamo izgledati kao oni?

Danas više nije tabu tema razgovarati ili primjenjivati na sebi estetske zahvate ali jedan dio populacije ipak ne dijeli isto mišljenje samo zato što mediji uglavnom prikazuju pretjerane ( eng.  Overcorect ) modelacije lica.

Ponekad su takve modelacije lica želje pacijentica, no smatram da bi svaki doktor koji se bavi estetskom medicinom trebao imati pravi i realni estetski doživljaj što je to “lijepo”, a što nije, te bi trebao znati i željeti postaviti granice vođen medicinskom etikom.

Konturiranje lica

Lice možemo konturirati dermalnim filerima bez pretjeranog volumena, koje vrlo rado kombiniram s drugim estetsko-medicinskim tretmanima kao što su mezoniti ili niti polilaktične kiseline Aptos, a što je od najjačih kolagenskih stimulatora danas na tržištu. Ove kombinacije tretmana daju izrazito prirodan rezultat jer se aplikacijom niti podiže opušteni tonus lica te je zbog njih potrebna manja količina dermalnih filera, što na kraju rezultira ljepšim i ženstvenijim izgledom lica. 

S druge strane imamo predtretmane dermalnih filera, a to su tretmani biorevitalizacije, kao što su kemijski pilinzi i medicinska radiofrekvencija. Svojim pacijentima savjetujem da probude izgubljeni sjaj i opušteni tonus ako je to potrebno upravo navedenim tretmanima, koji djeluju i na kožu lica, vrata, dekoltea i gornjih strana šaka. Kombinacijom ovih predtretmana i konaca kao kolagenskim stimulatorima , zasigurno skidamo pet do deset godina kako s lica žena tako i muškaraca.

Što je to zapravo konturiranje lica dermalnim filerima?

Konturiranju izgleda lica svakako su doprinijeli mediji i poznate osobe, a sve u želji za što manjom upotrebom dnevnog make up-a.
Dermalnim filerima i to najčešće hijaluronskim možemo naglasiti jagodice, riješiti se obješenog izgleda pogotovo srednje trećine lica, povećati ili smanjiti bradu, nos te vrlo popularan jaw line – takozvana modulacija ruba donje čeljusti pa sve do kuta mandibule prema uhu.
Rezultati su istaknutije konture lica te mlađi i zategnutiji izgled lica.
Jako je važno pratiti prirodnu fizionomiju lica ili isto tako po želji pacijenta diskretno ispraviti nedostatke dizajnirajući sklad gornje, srednje i donje trećine lica.

Jasno nam je da nam se s godinama lice mijenja jer dolazi do atrofije kosti lica, a najviše gornje čeljusti te zbog toga imamo osjećaj da nos s godinama raste te se spaja s bradom. Tom izgledu može pogodovati i nedostatak zuba.
Osobe s takvim nedostatkom žude za ispravljanjem istih te u tom problemu osim usluga stomatologa rješenja nalazimo i u pozitivnoj moći dermalnih filera.
U vještim rukama doktora estetske medicine nema straha od neprirodnog izgleda te uz upotrebu renomiranih svjetskih brendova čiji su materijali biokompatibilni rizik od nuspojava i komplikacija sveden je na minimum.

Viviana Kalmar, dmd

ViviDenti Kalmar
W: vividenti-kalmar.com
A: Izviđačka 2a, Rijeka
T: +385 51 585 989
Inst: @vividenti.kalmar

Plaćeni oglas
Plaćeni oglas

Kontakt

O nama

Dental Media Grupa d.o.o. specijalizirana je marketinška agencija u dentalnoj djelatnosti s jasnom vizijom pružanja kvalitetne i potpune usluge krajem korisniku.
Od 2007. godine nosioci smo franšize vodećeg svjetskog stručnog časopisa Dental Tribune International za Hrvatsku.

Mi smo tu radi vas.

© Sva prava Dental Media Grupa – 2023 | Web dizajn i izrada by Wire |

Prijava za newsletter

* označena polja su obavezna