Budućnost-stomatologije-virtualni-pristup-liječenju

S obzirom na poteškoće u obavljanju redovitih stomatoloških pregleda tijekom pandemije SARS-CoV-2, virtualni pristup pacijentima će vjerojatno i dalje igrati vitalnu ulogu u pružanju stomatoloških usluga. (Slika: Andrey_Popov / Shutterstock)

Kakva je budućnost virtualnog pristupa pacijentima u dentalnoj medicini?

By Brendan Day, Dental Tribune International
06.01.2021.

LEIPZIG, Njemačka: Kao rezultat pandemije SARS-CoV-2, velika većina ordinacija dentalne medicine diljem svijeta bila je djelomično ili u potpunosti zatvorena. Shodno tomu rutinski pregledi bili su odgođeni.

Iako su neke ordinacije ponovno otvorene kako bi pružile usluge svojim pacijentima pridržavajući se mjera prevencije i prakticirajući dodatnu zaštitnu opremu – ostale ordinacije počele su s pružanjem modificiranih usluga svojim pacijentima putem virtualnih alata.

Teledentistry – virtualni pristup stomatologiji

Prema članku koji je objavio DentistryIQ, povijest tzv. Teledentistryja seže daleko u prošlost, više nego što bi se uopće moglo pomisliti. Prvi je put Teledentistry predstavljen u projektu koji je provelo Ministarstvo obrane SAD-a 1994. godine, a tijekom sljedećih godina sve ga je više stomatologa usvojilo, prvenstveno oni koji rade na zemljopisno udaljenim mjestima.

 

Plaćeni oglas
Plaćeni oglas
Plaćeni oglas

Kontakt

O nama

Dental Media Grupa d.o.o. specijalizirana je marketinška agencija u dentalnoj djelatnosti s jasnom vizijom pružanja kvalitetne i potpune usluge krajem korisniku.
Od 2007. godine nosioci smo franšize vodećeg svjetskog stručnog časopisa Dental Tribune International za Hrvatsku.

Mi smo tu radi vas.

© Sva prava Dental Media Grupa – 2023 | Web dizajn i izrada by Wire |

Prijava za newsletter

* označena polja su obavezna