Upotreba osobne zaštitne opreme u stomatologiji bila je osjetljiva na promjenjive rizike, kao što je HIV i nedavno SARS-CoV-2. (Slika: DC Studio/Shutterstock)

Kako bolesti mijenjaju standarde osobne zaštite u dentalnoj medicini

LEIPZIG, Njemačka: U 1980-ima, HIV – koji uzrokuje SIDA-u – izmijenio je praksu oralne zdravstvene skrbi. Sada 40 godina kasnije, pandemija bolesti COVID-19 donijela je slične promjene, kao što je unaprijeđena upotreba osobne zaštitne opreme (OZO).

 

Istraživači sa Sveučilišta British Columbia u Kanadi 2020. godine istraživali su paralelne učinke HIV-a i SARS-CoV-2 na dentalnu medicinu. Između ostalog, osvrnuli su se na promjene mjera osobne zaštite. Kako bi to učinili, intervjuirali su 45 domaćih doktora dentalne medicine koji su svi izjavili da se, bez sumnje, djelatnostima dentalne medicine trenutačno ne može obavljati bez upotrebe minimalne zaštitne opreme – rukavica i maski.

Plaćeni oglas
Plaćeni oglas
Plaćeni oglas

Kontakt

O nama

Dental Media Grupa d.o.o. specijalizirana je marketinška agencija u dentalnoj djelatnosti s jasnom vizijom pružanja kvalitetne i potpune usluge krajem korisniku.
Od 2007. godine nosioci smo franšize vodećeg svjetskog stručnog časopisa Dental Tribune International za Hrvatsku.

Osim tiskanog izdanja časopisa Dental Tribune od 2021. godine pokrenuto je i digitalno izdanje časopisa DT kao i nova interaktivna web stranica Dental&Esthetic news. Od 2022. godine ponovo smo pokrenuli i časopis Esthetic&Design – minimalno invazivna estetska medicina.

Putem ciljanih marketinških alata pomažemo ostvarivanju boljih prodajnih poslovnih rezultata naših klijenata i partnera. Povezujemo, educiramo i prenosimo najnovije svjetske aktualnosti iz dentalne medicine krajnjim čitateljima – doktorima dentalne medicine.

Mi smo tu zbog vas…..

© Sva prava Dental Media Grupa – 2023 | Web dizajn i izrada by Wire |

Prijava za newsletter

* označena polja su obavezna