Upotreba osobne zaštitne opreme u stomatologiji bila je osjetljiva na promjenjive rizike, kao što je HIV i nedavno SARS-CoV-2. (Slika: DC Studio/Shutterstock)

Kako bolesti mijenjaju standarde osobne zaštite u dentalnoj medicini

LEIPZIG, Njemačka: U 1980-ima, HIV – koji uzrokuje SIDA-u – izmijenio je praksu oralne zdravstvene skrbi. Sada 40 godina kasnije, pandemija bolesti COVID-19 donijela je slične promjene, kao što je unaprijeđena upotreba osobne zaštitne opreme (OZO).

 

Istraživači sa Sveučilišta British Columbia u Kanadi 2020. godine istraživali su paralelne učinke HIV-a i SARS-CoV-2 na dentalnu medicinu. Između ostalog, osvrnuli su se na promjene mjera osobne zaštite. Kako bi to učinili, intervjuirali su 45 domaćih doktora dentalne medicine koji su svi izjavili da se, bez sumnje, djelatnostima dentalne medicine trenutačno ne može obavljati bez upotrebe minimalne zaštitne opreme – rukavica i maski.

Plaćeni oglas
Plaćeni oglas
Plaćeni oglas

Kontakt

O nama

Dental Media Grupa d.o.o. specijalizirana je marketinška agencija u dentalnoj djelatnosti s jasnom vizijom pružanja kvalitetne i potpune usluge krajem korisniku.
Od 2007. godine nosioci smo franšize vodećeg svjetskog stručnog časopisa Dental Tribune International za Hrvatsku.

Mi smo tu radi vas.

© Sva prava Dental Media Grupa – 2023 | Web dizajn i izrada by Wire |

Prijava za newsletter

* označena polja su obavezna