Gernot Schuller (Senior Director Austria & Eastern Europe) otvorio je događaj ( Oliver Rohkamm Bukrest-1088056)

Ivoclar slavi svoj 100. rođendan na 9. Maratonu estetske stomatologije u Bukureštu

Ivoclar se ove godine s ponosom osvrće na 100 godina dugu povijest tvrtke. Osnovan u Zürichu 1923. za prodaju umjetnih zuba, Ivoclar se razvio u jednog od vodećih svjetskih dobavljača visokokvalitetnih, integriranih stomatoloških rješenja – savršen razlog za slavlje: na 9. izdanju “Maratona estetske stomatologije” u izvanrednom FACE Club-u u Bukureštu. Preko 800 sudionika i 12 predavača iz 9 zemalja i 900 minuta predavanja – ponudio je 9. Maraton estetike.

 Događaj u FACE Club-u u Bukureštu, koji je opremljen najnovijom kongresnom tehnologijom, rasprodan je u tren oka. Nema mnogo događaja ovog razmjera koji se tu mogu ubrojiti. Gernot Schuller (Senior Director Eastern Europe Ivoclar) i dr. Andrea Czimmerman (Country Manager Romania Ivoclar) otvorili su 9. Maraton estetske stomatologije i istaknuli veliki uspjeh i dobru poziciju Ivoclara na istočnoeuropskom tržištu. Zajedno s našim jakim distribucijskim partnerom Dentstore-om, omogućeno je nešto ovako izvanredno. Dentstore ima oko 300 zaposlenika, 10000 m² skladišta i 77 milijuna eura prometa u Rumunjskoj i Bugarskoj, te je najveći trgovac u istočnoj Europi.

12 međunarodnih predavača iz 9 zemalja dijelili su svoje stručno znanje

Prvi dan događanja započeo je informativnim predavanjem prof. dr. Nitzana Bichacha na temu „Kontrola prirodnih i umjetnih sučelja u zoni osmijeha“. Rehabilitacija zuba ili implantata u zoni osmijeha uvijek je bila izazov. Tijekom ta 2 sata sudionici su dobili temeljito upoznavanje s parametrima i tehnikama koje se danas koriste za postizanje idealnih suvremenih restauracija u zoni osmijeha.

Dr. Bichacho objasnio je kirurške i restaurativne pristupe koristeći desetke kliničkih slučajeva kako bi pružio sveobuhvatno razumijevanje trenutnih ograničenja i različitih mogućnosti koje su danas dostupne.

Nema detaljne dijagnoze – nema postupka

Prof. dr. Markus Blatz sa Sveučilišta Pennsylvania, SAD, održao je uzbudljivu prezentaciju o najnovijim dostignućima u CAD/CAM i keramičkim tehnologijama, koje nude čitav niz novih estetskih, minimalno invazivnih i dugotrajnijih mogućnosti postupaka. Ali koji uvjeti moraju biti ispunjeni da bi se postigle te prednosti? Uvijek iznova i iznova, prof. Blatz vraćao se temeljnoj znanosti i odgovornosti prema pacijentu da je postupak što je moguće manji, a upravo onolik koliko je potrebno. Osobito informativna bila su njegova detaljna objašnjenja o mogućnosti estetskih postupaka s keramikom, u rasponu od konzervativne djelomične primjene kao što su ljuskice i onleji do adhezivno cementiranih mostova i restauracija poduprtih implantatima. Zahtjevi pripreme uvelike ovise o korištenim keramičkim materijalima i stoga se razlikuju od slučaja do slučaja.

Nakon fantastičnog švedskog stola za ručak, posjetitelji su bili spremni s podignutom razinom energije za drugu polovicu dana. Poslijepodnevni program započeo je MDT Shigeo Kataoka, međunarodno priznati stručnjak za keramiku, učitelj i predavač iz Japana. Autor dviju knjiga prikazao je nekoliko kliničkih slučajeva. Naglasio je važnost preciznog rada od modela, za točan rad. Za njega je najvažniji čimbenik koji vodi do završetka estetske proteze morfologija zuba.

Analizirajući prirodni oblik zuba iz različitih kutova, magistar dentalne tehnike Shigeo Kataoka je u svom predavanju podijelio prirodne zube u tri osnovna oblika (okrugli, trokutasti i četvrtasti) prema određenim pravilima te prikazao postupak za postizanje vrhunske estetike, npr. s ljuskicama, koristeći IPS e.max MO kao primjer.

Dr. Dan Lazar iz Rumunjske naglašava važnost temeljite i sveobuhvatne procjene početnog stanja pacijenta. Važno je razumjeti funkcijske i estetske značajke kao i aktivnost TMJ i muskulature prije početka bilo kakvog postupka promjene okluzije.

Dr. Florin Cofar doveo je dan do spektakularnog završetka. Pozabavio se dvama pitanjima: kako optimizirati tijek dizajna kako bi se stvorio veći utjecaj na digitalne tijekove rada i koji su ključni elementi za realno interdisciplinarno planiranje.

Sljedećeg dana dr. Mirela Feraru predstavila je aktualne koncepte i tehnologije u suvremenoj protetici, uključujući restauracije temeljene na modelima i oblikovanje cervikalnog dijela, koristeći kliničke i estetski zahtjevne slučajeve. Kao i dr. Blatz, naglasila je potrebu za detaljnom dijagnozom prije početka bilo kakvog planiranja.

Drugi dan otvorila je izazovnim pitanjem: kako obnoviti zube u zoni osmijeha? Naglasila je kako je to uvijek bio izazovan zadatak zbog potrebe da se spoji strukturna čvrstoća restauriranog zuba i estetska integracija sa susjednom denticijom.

Koristeći slike visoke razlučivosti i savršenog osvjetljenja, s nizom estetski izazovnih kliničkih slučajeva, dr. Feraru je predstavila nekoliko tehnika i materijale koji su razvijeni u posljednjem desetljeću što je rezultiralo promjenom paradigme u ovim delikatnim postupcima. Objasnila je kako keramički materijali kao što je litij disilikat – omogućuju vrhunsku čvrstoću kada se adhezivno vežu za strukturu zuba i istovremeno pružaju prirodnu estetiku. Optičko poboljšanje za stomatologa i tehničara putem naočala za povećanje i mikroskopa olakšava minuciozne operativne postupke do razine preciznosti koja je prije bila nedostižna.

Slijedio ju je Oliver Brix, MDT. Spomenuo je da su se tijekom nekoliko desetljeća potpuna keramika i cirkonij etablirali kao preferirani restaurativni materijali. Materijali i njihove odgovarajuće tehnike obrade isprobani su i testirani te znanstveno dokazani. Brix je istražio pitanje pod kojim uvjetima su rezultati postignuti ovim materijalima zaista estetski izvanredni, jer je priroda mjerilo.

Sasvim drugačije bilo je izlaganje dr. Markusa Lenharta iz Švicarske, koji se bavio estetskim, minimalno invazivnim promjenama koristeći se direktnim kompozitnim materijalima. Pokazao je korak po korak postupke izrade izravnih ljuskica, zatvaranja dijastema itd., te objasnio estetske smjernice i funkcionalne aspekte koje treba uzeti u obzir u postupku.

Dr. Dan Patroi, predavač iz Rumunjske, dijelio je načela prethodnih govornika. Postizanje prirodnog osmijeha ne znači činiti pogreške i kasnije ih ispravljati, već ovladati principima kompatibilnim s postizanjem predvidljivih dugoročnih rezultata, udobnosti pacijenta i funkcije od samog početka. Pokazao je kako osigurati potreban prostor za restauracije u horizontalnoj ravnini preparacijom i modificiranjem položaja vestibularnih ploha, odnosno u vertikalnoj ravnini brušenjem i modifikacijom dentalne vertikalne okluzije (DVO). Protetski rad uvijek treba smatrati medicinskim postupkom i – kao i od svakog dobro izvedenog medicinskog zahvata – od njega se očekuju predvidljivi rezultati.

Fokus Floriana Stoborana, MDT: Polazeći od simptoma boli, asimetričnih prostora i miješanih boja zuba, samo interdisciplinarni plan liječenja dovodi do konačnog rezultata koji je funkcijski, estetski i kromatski spektakularan.


Prof. dr. Marko Jakovac i DDT Dragan Stolica priveli su događaj impresivnom kraju. Pokazali su kako se protokoli moraju mijenjati kada se analogna stomatologija postupno zamijeni digitalnom stomatologijom. Koristeći slučaj pacijenta, pokazali su kako izgleda idealan digitalni tijek rada i koje protokole treba slijediti.

Prof. dr. Marka Jakovca možete vidjeti uživo zajedno s dentalnim tehničarom Michele Temperani na događanju “Better Together” u Salzburgu (Austria) 10. studenog 2023.

Grupa Ivoclar, sa sjedištem u Schaanu, Lihtenštajn, jedan je od vodećih svjetskih proizvođača integriranih rješenja za estetske, visokokvalitetne stomatološke primjene. Godine 2023. tvrtka s ponosom slavi svoju 100. obljetnicu na temu “Stoljeće inovacija”. Uspjeh tvrtke temelji se na opsežnom portfelju proizvoda, sustava i usluga, snažnim istraživačkim i razvojnim sposobnostima te jasnoj predanosti usavršavanju i daljnjem obrazovanju. Grupa tvrtki, koja svoje proizvode prodaje u oko 130 zemalja, ima 47 podružnica i ispostava te zapošljava otprilike 3500 ljudi diljem svijeta. Više informacija o Ivoclar grupi dostupno je na ivoclar.com
Plaćeni oglas
Plaćeni oglas

Kontakt

O nama

Dental Media Grupa d.o.o. specijalizirana je marketinška agencija u dentalnoj djelatnosti s jasnom vizijom pružanja kvalitetne i potpune usluge krajem korisniku.
Od 2007. godine nosioci smo franšize vodećeg svjetskog stručnog časopisa Dental Tribune International za Hrvatsku.

Osim tiskanog izdanja časopisa Dental Tribune od 2021. godine pokrenuto je i digitalno izdanje časopisa DT kao i nova interaktivna web stranica Dental&Esthetic news. Od 2022. godine ponovo smo pokrenuli i časopis Esthetic&Design – minimalno invazivna estetska medicina.

Putem ciljanih marketinških alata pomažemo ostvarivanju boljih prodajnih poslovnih rezultata naših klijenata i partnera. Povezujemo, educiramo i prenosimo najnovije svjetske aktualnosti iz dentalne medicine krajnjim čitateljima – doktorima dentalne medicine.

Mi smo tu zbog vas…..

© Sva prava Dental Media Grupa – 2023 | Web dizajn i izrada by Wire |

Prijava za newsletter

* označena polja su obavezna