Nedavno objavljeno istraživanje pokazalo je da upotreba intraoralnog skenera za otkrivanje karijesa može biti jednako učinkovita kao standardna vizualna klinička procjena. (Slika: vetkit/Shutterstock)

Istraživanje otkriva da je intraoralni skener održiva alternativa vizualnoj kliničkoj procjeni u otkrivanju karijesa

Atena, Grčka/Kopenhagen, Danska: Vrlo je malo istraživanja provedeno o učinkovitosti intraoralnih skenera u usporedbi s vizualnim pregledom za otkrivanje zubnog karijesa. Uspoređujući dvije metodologije u otkrivanju i klasifikaciji okluzalnog karijesa, istraživači su sada utvrdili da je upotreba 3D intraoralnog skenera jednako vrijedna kao i vizualni klinički pregled i može biti posebno korisna za daljinsku procjenu i istraživanja.

Primarno je otkriveno da kliničari koristeći se intraoralnim skenerom mogu izbjeći uobičajene zamke koje dolaze s vizualnim pregledom i pridruženim 2D dentalnim fotografijama. Na standardne dentalne fotografije mogu značajno utjecati nedostatak prikladne rasvjete i uvećanja, kao i kut pod kojim se fotografija snima. Daljnje zapreke za otkrivanje okluzalnog karijesa mogu uključivati nekarijesne lezije, prekomjerno lučenje sline i zubni plak. Do određenih populacija pacijenata teško je doći, a to kliničarima može otežati provođenje odgovarajućih stomatoloških pregleda.

Plaćeni oglas
Plaćeni oglas

Kontakt

O nama

Dental Media Grupa d.o.o. specijalizirana je marketinška agencija u dentalnoj djelatnosti s jasnom vizijom pružanja kvalitetne i potpune usluge krajem korisniku.
Od 2007. godine nosioci smo franšize vodećeg svjetskog stručnog časopisa Dental Tribune International za Hrvatsku.

Mi smo tu radi vas.

© Sva prava Dental Media Grupa – 2023 | Web dizajn i izrada by Wire |

Prijava za newsletter

* označena polja su obavezna