Istraživanje otkriva da 23 % zdravstvenih radnika odbija ili odgađa cijepljenje protiv SARS-CoV-2

Autor:  Iveta Ramonaite, Dental Tribune International

LONDON, UK: Dok svjetski čelnici nastavljaju s provođenjem programa cijepljenja i potiču javnost na cijepljenje, jedno je jasno: još uvijek ima ljudi koji odbijaju ili odgađaju cijepljenje. Zdravstveni radnici prioritetna su skupina jer imaju povišen rizik od zaraze. Međutim, u nedavno provedenom istraživanju istraživači su otkrili da oko četvrtine zdravstvenih radnika u Velikoj Britaniji oklijeva kada je riječ o cijepljenju.

Britansko istraživanje o etničkoj pripadnosti i COVID-19 među zdravstvenim radnicima (UK-REACH) jedno je od dosad najvećih i najopsežnijih istraživanja o protivljenju cijepljenju, a pokrenuto je nakon što su sve brojniji dokazi pokazali da pripadnici etničkih manjina imaju dvostruko veći rizik od teških oblika bolesti COVID-19 u usporedbi s rizikom za bijelu populaciju. 

Istraživanje financiraju Institut za istraživanja i inovacije Ujedinjenog Kraljevstva i Nacionalni institut za zdravstvena istraživanja, a podržavaju velika nacionalna profesionalna regulatorna tijela.

Plaćeni oglas
Plaćeni oglas

Kontakt

O nama

Dental Media Grupa d.o.o. specijalizirana je marketinška agencija u dentalnoj djelatnosti s jasnom vizijom pružanja kvalitetne i potpune usluge krajem korisniku.
Od 2007. godine nosioci smo franšize vodećeg svjetskog stručnog časopisa Dental Tribune International za Hrvatsku.

Mi smo tu radi vas.

© Sva prava Dental Media Grupa – 2023 | Web dizajn i izrada by Wire |

Prijava za newsletter

* označena polja su obavezna