Istraživači su nedavno razvili pastu za zube koja može smanjiti rizik od alergijskih reakcija na kikiriki kod odraslih. (Slika: goffkein.pro/Shutterstock)

Istraživači razvili posebnu pastu za zube za liječenje alergije na kikiriki

ANAHEIM, Calif., SAD: Oralna imunoterapija za alergiju na kikiriki  podrazumijeva davanje ljudima male količine kikirikija tijekom vremena kako bi ih desenzibilizirali na mahunarke, čime se osigurava blaža reakcija na kikiriki u budućnosti. Sada su istraživači razvili posebnu pastu za zube koja može učinkovito isporučiti alergene proteine imunološki aktivnim područjima usne šupljine. Novi pristup nudi sigurnu i prikladnu alternativu imunoterapiji za osobe s alergijama na hranu.

Alergija na kikiriki jedna je od najčešćih alergija na hranu na svijetu i posebno je česta kod djece. To dovodi do prijema u hitne službe, pa čak i fatalnih alergijskih reakcija, a učestalost alergije na kikiriki se povećava. Kontroliranje alergije uglavnom uključuje potpuno izbjegavanje alergena i praćenje hitnog akcijskog plana u slučaju slučajnog konzumiranja kikirikija.

Plaćeni oglas
Plaćeni oglas

Kontakt

O nama

Dental Media Grupa d.o.o. specijalizirana je marketinška agencija u dentalnoj djelatnosti s jasnom vizijom pružanja kvalitetne i potpune usluge krajem korisniku.
Od 2007. godine nosioci smo franšize vodećeg svjetskog stručnog časopisa Dental Tribune International za Hrvatsku.

Mi smo tu radi vas.

Prijava za newsletter

* označena polja su obavezna