Istraživači Sveučilišta u Hong Kongu razvili su pristup regeneraciji izgubljene zubne pulpe u oštećenim zubima modificiranjem matičnih stanica zuba kako bi oponašale osjetljivo stanje. (Slika: Sasin Paraksa/Shutterstock)

Iskorištavanje “pozitivnog stresa” za poticanje regeneracije zubnog tkiva

HONG KONG: Stomatolozi su dobro upoznati s negativnim učincima koje stres može imati na usnu šupljinu; međutim, nedavno provedeno istraživanje tima sa Sveučilišta u Hong Kongu pokazalo je da se “pozitivni stres” može iskoristiti za poboljšanje terapijskog potencijala matičnih stanica zubi povećanjem njihove otpornosti na ozljede i bolesti. Prema sveučilištu, istraživanje je prvo koje je pokazalo da kondicioniranje matičnih stanica zubi na stres može potaknuti njihove adaptivne mehanizme koji potpomažu regeneraciju tkiva zubne pulpe.

Plaćeni oglas
Plaćeni oglas

Kontakt

O nama

Dental Media Grupa d.o.o. specijalizirana je marketinška agencija u dentalnoj djelatnosti s jasnom vizijom pružanja kvalitetne i potpune usluge krajem korisniku.
Od 2007. godine nosioci smo franšize vodećeg svjetskog stručnog časopisa Dental Tribune International za Hrvatsku.

Osim tiskanog izdanja časopisa Dental Tribune od 2021. godine pokrenuto je i digitalno izdanje časopisa DT kao i nova interaktivna web stranica Dental&Esthetic news. Od 2022. godine ponovo smo pokrenuli i časopis Esthetic&Design – minimalno invazivna estetska medicina.

Putem ciljanih marketinških alata pomažemo ostvarivanju boljih prodajnih poslovnih rezultata naših klijenata i partnera. Povezujemo, educiramo i prenosimo najnovije svjetske aktualnosti iz dentalne medicine krajnjim čitateljima – doktorima dentalne medicine.

Mi smo tu zbog vas…..

© Sva prava Dental Media Grupa – 2023 | Web dizajn i izrada by Wire |

Prijava za newsletter

* označena polja su obavezna