Nedavna studija pokazala je da ispitanici deblje usne smatraju manje privlačnima nakon povećanja. (Slika: Kourdakova Alena/Shutterstock)

Fileri hijaluronske kiseline: mogu li usne biti prevelike?

MARINGÁ, Brazil: Usne dolaze u raznim oblicima i veličinama, ali punije usne često se doživljavaju kao fizički dokaz mladosti i ljepote. U tu svrhu svake se godine tisuće žena podvrgne zahvatima povećanja usana. Ali povećava li se primjenom punila za usne uvijek i njihova privlačnost?

Razna istraživanja pokazuju da izgled lica igra ključnu ulogu u društvenim interakcijama, što je jedan od razloga zašto su estetski tretmani lica postali toliko rašireni. Posebice postupci povećanja usana lako su dostupni i popularni među slavnim osobama i ljudima s prirodno tankim usnama.

Prema statističkom izvješću Američkog društva plastičnih kirurga za 2017., kirurško povećanje usana poraslo je za 60 % između 2000. i 2017. Tijekom 2016. u SAD-u je obavljeno 2,6 milijuna zahvata povećanja usana dermalnim punilima, a predviđa se da će taj broj rasti svake godine.

Plaćeni oglas
Plaćeni oglas

Kontakt

O nama

Dental Media Grupa d.o.o. specijalizirana je marketinška agencija u dentalnoj djelatnosti s jasnom vizijom pružanja kvalitetne i potpune usluge krajem korisniku.
Od 2007. godine nosioci smo franšize vodećeg svjetskog stručnog časopisa Dental Tribune International za Hrvatsku.

Mi smo tu radi vas.

© Sva prava Dental Media Grupa – 2023 | Web dizajn i izrada by Wire |

Prijava za newsletter

* označena polja su obavezna