Bijela knjiga koju je objavila Svjetska stomatološka federacija FDI ističe potrebu za uspostavom standarda i mogućnosti obrazovanja kako bi se umjetna inteligencija sigurno i učinkovito primjenjivala u svim područjima dentalne medicine. (Slika: Shutterstock/Willyam Bradberry)

FDI dijeli viziju o umjetnoj inteligenciji u dentalnoj medicini

ŽENEVA, Švicarska: Prema Svjetskoj stomatološkoj federaciji FDI, umjetna inteligencija (UI) odvest će dentalnu medicinu u budućnost. U bijeloj knjizi koju je objavila Radna skupina za umjetnu inteligenciju FDI-a, četiri su domene dentalne medicine – javno zdravstvo, planiranje radne snage, individualna skrb o pacijentu te obrazovanje i istraživanje – gdje umjetna inteligencija može imati vitalan utjecaj. Pridržavajući se dodatna četiri cilja, kliničari i druge organizacije koje ulažu u oralno zdravlje pacijenata moći će maksimalno iskoristiti umjetnu inteligenciju na siguran i produktivan način.

Bijela knjiga definira UI kao “strojeve koji obavljaju intelektualne zadatke, za koje se obično pretpostavljalo da ih mogu obavljati samo ljudi”. Budući da umjetna inteligencija može i konsolidirati i procijeniti velike količine informacija gotovo trenutačno, sposobna je “učiti” identificirajući obrasce u velikim skupovima podataka. Ovo je posebno vrijedno u dentalnoj medicini s obzirom na to da su istraživanja pokazala da programi umjetne inteligencije u nekim slučajevima mogu otkriti znakove raznih stanja čak i točnije od obučenih kliničara. UI se također može upotrebljavati za inteligentno kreiranje terapijskih rješenja u ortodonciji, endodonciji, kirurgiji i mnogim drugim područjima.

Plaćeni oglas
Plaćeni oglas

Kontakt

O nama

Dental Media Grupa d.o.o. specijalizirana je marketinška agencija u dentalnoj djelatnosti s jasnom vizijom pružanja kvalitetne i potpune usluge krajem korisniku.
Od 2007. godine nosioci smo franšize vodećeg svjetskog stručnog časopisa Dental Tribune International za Hrvatsku.

Osim tiskanog izdanja časopisa Dental Tribune od 2021. godine pokrenuto je i digitalno izdanje časopisa DT kao i nova interaktivna web stranica Dental&Esthetic news. Od 2022. godine ponovo smo pokrenuli i časopis Esthetic&Design – minimalno invazivna estetska medicina.

Putem ciljanih marketinških alata pomažemo ostvarivanju boljih prodajnih poslovnih rezultata naših klijenata i partnera. Povezujemo, educiramo i prenosimo najnovije svjetske aktualnosti iz dentalne medicine krajnjim čitateljima – doktorima dentalne medicine.

Mi smo tu zbog vas…..

© Sva prava Dental Media Grupa – 2023 | Web dizajn i izrada by Wire |

Prijava za newsletter

* označena polja su obavezna