fda odobrenje

Pearl je FDA-u dostavila kliničke studije koje su pokazale da su kliničari koji su koristili softver Second Opinion vođen umjetnom inteligencijom identificirali 36% više lezija od onih koji su radili bez pomoći umjetne inteligencije. (Slika: AshTproductions/Shutterstock)

FDA-ino odobrenje označava veliki korak za softver Second Opinion

West Hollywood, Calif., US: Second opinion, dijagnostički alat temeljen na umjetnoj inteligenciji (AI) koji pomaže u očitavanju stomatoloških rendgenskih snimki, odobrila je udruga Food and Drug Administration (FDA) i mogu ga upotrebljavati stomatološki stručnjaci u SAD-u. Ova prekretnica slijedi nedavno odobrenje softvera koje su dala zdravstvena regulacijska tijela u Australiji i Novom Zelandu te dodjeljivanje europske CE oznake. Softver je razvio Pearl, a osnivač i izvršni direktor tvrtke, Ophir Tanz, rekao je da je odobrenje bilo veliki korak za doktore dentalne medicine koji sada mogu slobodno napraviti pomak prema uključivanju umjetne inteligencije u svoju svakodnevnu kliničku praksu.

Plaćeni oglas
Plaćeni oglas

Kontakt

O nama

Dental Media Grupa d.o.o. specijalizirana je marketinška agencija u dentalnoj djelatnosti s jasnom vizijom pružanja kvalitetne i potpune usluge krajem korisniku.
Od 2007. godine nosioci smo franšize vodećeg svjetskog stručnog časopisa Dental Tribune International za Hrvatsku.

Mi smo tu radi vas.

© Sva prava Dental Media Grupa – 2023 | Web dizajn i izrada by Wire |

Prijava za newsletter

* označena polja su obavezna