Estetska restauracija nakon traume prednjih zubi

Primjena socket shield tehnike

Estetski i funkcijski zadovoljavajuća i brza rehabilitacija nakon traume prednjih zubi predstavlja izazov za većinu doktora dentalne medicine i pacijenata. Ako se zub ne može očuvati konzervativnom terapijom, imedijatna implantacija privremenom opskrbom često je idealno rješenje. U estetskoj zoni gubitak vestibularne koštane lamele, a time i vestibularne razine s promjenama kontura komplikacija je koje se pribojavaju kliničari. Socket shield tehnika metoda je primarne prevencije gubitka tkiva koju su 2010. etablirali Hürzeler i sur.1.

Kod estetske implantoprotetske restauracije skladan profil mekog i tvrdog tkiva u prvom je planu i postiže se što cjelovitijim očuvanjem periimplantatnog tkiva2,3. Međutim, u prednjem segmentu kliničar mora očekivati ​​komplikacije nakon implantacije. Tu spadaju npr. recesija mekog tkiva i gubitak vestibularne konture grebena koji su povezani s kompromitiranom estetikom4,5. Pogotovo u koronarnom dijelu alveole dolazi do horizontalne i vertikalne promjene dimenzija6. Istraživanje Roea i sur. pokazalo je da se u roku od jedne godine od imedijatne implantacije može očekivati ​​gubitak vertikalnog volumena kosti od 0,82 mm. Što se tiče gubitka periimplantatnog mekog tkiva dvanaest mjeseci nakon imedijatne implantacije različiti autori navode gubitak od 0,25 do 0,7 mm, ovisno o kirurškoj tehnici 4,7.

Plaćeni oglas
Plaćeni oglas
Plaćeni oglas
Plaćeni oglas

Kontakt

O nama

Dental Media Grupa d.o.o. specijalizirana je marketinška agencija u dentalnoj djelatnosti s jasnom vizijom pružanja kvalitetne i potpune usluge krajem korisniku.
Od 2007. godine nosioci smo franšize vodećeg svjetskog stručnog časopisa Dental Tribune International za Hrvatsku.

Mi smo tu radi vas.

© Sva prava Dental Media Grupa – 2023 | Web dizajn i izrada by Wire |

Prijava za newsletter

* označena polja su obavezna