Riječ urednice

Kao da je bilo jučer kada sam pisala uvodnik za posljednji broj Dental Tribune-a u 2021. godini, a već smo napravili još jedan, nadam se uspješan, krug oko Sunca.

Često nas pitaju koje su naše novogodišnje odluke. Međutim, možda bi trebalo razmisliti o tome da promijenimo uvriježeni pristup i da se za promjenu fokusiramo na analizu prošle godine i na temelju toga isplaniramo novu. To često može biti informativnije, vrjednije i djelotvornije od poluslijepog planiranja. Treba se podsjetiti da je vrijeme dragocjeno i nepovratno i da ga treba ispuniti aktivnostima i ljudima koji u nama potiču pozitivne emocije.

Prođite kroz svoj kalendar od prošle godine, tjedan po tjedan. Za svaki tjedan osvijestite sve ljude, aktivnosti ili obveze koje su izazvale najveće pozitivne ili negativne emocije u vama. Nakon što prođete kroz prošlu godinu, zapitajte se što je proizvelo najjače emocije.

Na temelju odgovora izdvojite okidače pozitivnih emocija i pokušajte ih češće staviti u raspored u novoj godini. Rezervirajte druženja s prijateljima i uplatite unaprijed aktivnosti/događaje/obveze za koje znate da vas vesele. To je prvi korak.

Drugi je korak da uzmete svoje okidače negativnih emocija i stavite u popis “NE-obaveza” koji ćete čuvati negdje gdje ga možete vidjeti svako jutro tijekom prvih nekoliko tjedana 2023. Izbjegavajte te aktivnosti. Ali, nije dovoljno samo ukloniti negativno. Stavite pozitivne stvari u kalendar što prije kako se praznine ne bi popunile obavezama koje vas čine nezadovoljnima. Možda nećete uspjeti u potpunosti izbjeći neugodne zadatke, ali što zna želja što je nemoguće.

U tom smislu, drago mi je da su se moje prošlogodišnje želje da što prije zaboravimo “novo normalno” i da nam opet postane svakodnevica bezbrižno se rukovati, grliti, družiti bez brojenja koliko nas je u prostoriji i bez maski, u velikoj mjeri ostvarile!

U to ime, svim našim dragim čitateljima i u 2023. želim puno zdravlja, poslovnih i privatnih uspjeha! Ostanite nam vjerni!

Uredništvo časopisa Dental Tribune i tim Dental Meda Grupe.

Plaćeni oglas
Plaćeni oglas
Plaćeni oglas

Kontakt

O nama

Dental Media Grupa d.o.o. specijalizirana je marketinška agencija u dentalnoj djelatnosti s jasnom vizijom pružanja kvalitetne i potpune usluge krajem korisniku.
Od 2007. godine nosioci smo franšize vodećeg svjetskog stručnog časopisa Dental Tribune International za Hrvatsku.

Mi smo tu radi vas.

Prijava za newsletter

* označena polja su obavezna