Dehidrirana koža

Autor: Ivana Petrina-Cvetojević, aromaterapeut i limfoterapeut

Nakon što smo svoj dugo očekivani i zasluženi odmor proveli na nekoj domaćoj ili stranoj plaži, odmor, poletnost i preplanulost su ono što se na većini nas odmah vidi izvana, ali što se zapravo dogodilo s našom kožom!?

More, sol, sunce – sve je ovo iznimno korisno, ali s druge strane, koža nam postaje tanja, zategnutija, pore se zatvore i gotovo najvažnije – koža dehidrira.

Upoznala bih vas s dva prekrasna ulja koja će optimalno hidratizirati kožu kako lica, tako i tijela.

Ulje jojobe

Jojobino ulje je zapravo vosak blijedozlatne boje koji je iznimno otporan na kvarenje. Jojoba je samonikla biljka koja raste u pustinjama i stoga je od davnina koriste u svrhu zaštite kože od pustinjskog vjetra i sunca.
Sadrži vrijedne nutrijente: vitamin E, vitamine B kompleksa, oligoelemente i minerale. Zahvaljujući sadržaju miristinske kiseline, ujedno ima i protuupalno djelovanje pa ga možemo koristiti i kod kože koja ima problema s aknama, dermatitisom i slično. Jojoba je sličnog sastava kao sebum kože, stoga smanjuje produkciju sebuma u slučaju njegova prekomjernog lučenja. Zbog svega navedenog, jojoba regulira pH vrijednost kože, potpomaže hidrataciju kože i vraća joj sjaj. Lako prodire u stanice kože i čini je baršunastom i mekom.

Ulje slatkog badema

Bademovo ulje je blijedožute boje, bistro i bez mirisa. Badem je samonikla biljka Srednjeg Istoka, ali je nalazimo kultiviranu po cijelom Mediteranu.
Iznimno je bogato biljnim bjelančevinama, vitaminom A, vitaminima B kompleksa i E vitaminom.
Bademovo ulje idealno je za ishranu svih tipova kože, a osobito one koja je stanjena i suha. Zbog svoje dobre mazivosti, brzog upijanja i neostavljanja masnog traga, jedno je od najčešće korištenih ulja za masažu. Ovo ulje je vrlo sigurno i trajno, često se koristi za njegu bebine kože te kao prevencija u nastanku strija kod trudnica.


Dok se bademovo ulje može koristiti samostalno, jojobino ulje preporučuje se pomiješati s drugim baznim uljima npr. bademovim (30 ml bademova ulja : 20 ml jojobina ulja).
Još samo moram spomenuti kokosovo ulje, ono je posebno jer ga možete koristiti i u kuhinji i u kupaonici. Vrlo ugodnog mirisa, dobre mazivosti i upijanja. Iako je dobro za njegu kože, prvenstveno bih ga preporučila za njegu kose. Nakon njega ni regenerator ni maska nije potrebna. Kosa će dobiti na punoći i elastičnosti.

 
Ako odlučite sami napraviti mješavinu ulja, budite oprezni pri odabiru kvalitete baznog ulja. Ulje mora biti hladno prešano, nikako rafinirano. Hladno prešana ulja jačaju hidrolipidni sloj kože i time predstavljaju zaštitu od gubitka vlage i vanjskih nepovoljnih čimbenika. Cijena vas možda neugodno iznenadi, ali sjetite se da investirate u prirodan proizvod koji ćete nanositi na svoju kožu, a koža će vam s vremenom zahvaliti. Budući da su za jedno nanošenje potrebne jako male količine ulja, investicija je dugoročna.

Izvor: Esthetic Design

 

Plaćeni oglas
Plaćeni oglas
Plaćeni oglas

Kontakt

O nama

Dental Media Grupa d.o.o. specijalizirana je marketinška agencija u dentalnoj djelatnosti s jasnom vizijom pružanja kvalitetne i potpune usluge krajem korisniku.
Od 2007. godine nosioci smo franšize vodećeg svjetskog stručnog časopisa Dental Tribune International za Hrvatsku.

Osim tiskanog izdanja časopisa Dental Tribune od 2021. godine pokrenuto je i digitalno izdanje časopisa DT kao i nova interaktivna web stranica Dental&Esthetic news. Od 2022. godine ponovo smo pokrenuli i časopis Esthetic&Design – minimalno invazivna estetska medicina.

Putem ciljanih marketinških alata pomažemo ostvarivanju boljih prodajnih poslovnih rezultata naših klijenata i partnera. Povezujemo, educiramo i prenosimo najnovije svjetske aktualnosti iz dentalne medicine krajnjim čitateljima – doktorima dentalne medicine.

Mi smo tu zbog vas…..

© Sva prava Dental Media Grupa – 2023 | Web dizajn i izrada by Wire |

Prijava za newsletter

* označena polja su obavezna