Daljnja istraživanja antibiotske terapije u dentalnoj implantologiji

PORTOVIEJO, Ecuador: Koncept oseointegracije revolucionirao je liječenje bezubih pacijenata. Međutim, kako su se primjene širile, komplikacije su se povećavale, što je zahtijevalo daljnja istraživanja i oprez. U tom je kontekstu upotreba antibiotika u implantologiji uobičajena, što često dovodi do zloupotrebe. Nedavno objavljeni sistematizirani pregled istraživača iz Ekvadora i Brazila bavio se profilaktičkom upotrebom antibiotika u dentalnoj implantologiji u prilog medicini utemeljenoj na dokazima. Utvrđeno je da perioperativni profilaktički antibiotici mogu smanjiti infekcije kirurškog mjesta u velikim zahvatima i u mnogim slučajevima s dentalnim implantatima.

Oseointegracija je revolucionirala stomatološko liječenje pacijenata s različitim stupnjevima bezubosti. Međutim, sve veća prevalencija zloupotrebe antibiotika u stomatološkoj implantologiji zahtijeva istraživanje i pažljivu procjenu. Antibiotici se često primjenjuju profilaktički za sprječavanje infekcija kirurškog mjesta i stanja kao što su periimplantitis i maksilarni sinusitis.

Stope rezistencije na antibiotike su u porastu, što je izravno povezano sa širokom primjenom antibiotika i izloženošću stanovništva. Određeni patogeni, poput streptokoka, drugih oralnih anaeroba i stafilokoka, mogu razviti rezistenciju; sam penicilin više nije učinkovit, ali 95 % ovih organizama osjetljivo je na metronidazol i koamoksiklav.

 

Plaćeni oglas
Plaćeni oglas

Kontakt

O nama

Dental Media Grupa d.o.o. specijalizirana je marketinška agencija u dentalnoj djelatnosti s jasnom vizijom pružanja kvalitetne i potpune usluge krajem korisniku.
Od 2007. godine nosioci smo franšize vodećeg svjetskog stručnog časopisa Dental Tribune International za Hrvatsku.

Mi smo tu radi vas.

© Sva prava Dental Media Grupa – 2023 | Web dizajn i izrada by Wire |

Prijava za newsletter

* označena polja su obavezna