Riječ urednice

Časopis DENTAL TRIBUNE HR 2-2024.

U posljednje vrijeme ljudi me često pitaju kada sam odlučila da ću postati stomatolog i jesam li ikada požalila što ne radim neki drugi posao. Otkad znam za sebe, točnije sa šest godina, znala sam da je stomatologija moj život. Vjerujem da je većina vas kolega također odlučila u ranim godinama, to je jednostavno takav posao. To zapravo nije samo posao – to je poziv, poziv koji zahtijeva predanost, strast i beskrajan entuzijazam.

Kao stomatolozi, mi smo više od zdravstvenih radnika. Naš fokus je nepokolebljiv, naša pozornost posvećena detaljima bez premca. Predanost ovom poslu očita je u svakom aspektu našeg rada. Od trenutka kada smo se odlučili za ovaj posao, slijedile su godine rigoroznog učenja. Proveli smo nebrojene sate vježbajući, usavršavajući svoje vještine i tehnike. Međutim, osim kliničkih vještina, također smo posvećeni tomu da ostanemo u toku s najnovijim dostignućima, pohađamo seminare i radionice kako bismo se usavršili te se umrežavamo s kolegama radi razmjene znanja i iskustava. Shvaćamo da se područje stomatologije neprestano razvija. Predanost tomu da budemo u toku s najnovijim tehnologijama donosi nam poštovanje kolega i povjerenje pacijenata.

Gradimo povjerenje pacijenata tako što im pokazujemo da radimo u njihovu najboljem interesu. Traže olakšanje bola, novo samopouzdanje i obnovljeni osjećaj vlastite vrijednosti zahvaljujući lijepom osmijehu, a mi se trudimo da im to dajemo. Oni cijene našu stručnost i predanost izvrsnosti, kao i vrijeme koje odvajamo da saslušamo njihove brige, razumijemo njihove strahove i odgovorimo na njihove jedinstvene potrebe. Naše suosjećanje jednako je važan instrument u našem poslu kao što su sonda i ogledalo. Želimo da prepoznaju da nismo samo stomatolozi – želimo da nas dožive kao pouzdanog savjetnika, osobu od povjerenja i partnera na njihovu putu prema optimalnom oralnom zdravlju i lijepom osmijehu.

Ako malo razmislim o pitanju jesam li ikada požalila što sam stomatolog – kako mogu požaliti kada radim posao u kojem mogu biti i stručnjak i umjetnik? Kako mogu požaliti kada me pokreće osjećaj svrhe i smisla znajući da posao koji radim ima dubok utjecaj na cjelokupno zdravlje i dobrobit ljudi? Kako mogu požaliti kada svakodnevno osjećam ponos zbog spoznaje da je moj rad napravio opipljivu razliku u nečijem životu, povećao nečije samopouzdanje i učinio ga sretnijim čovjekom? I tako osmijeh po osmijeh…

Izv. prof. dr. sc. Slađana Milardović, dr. med. dent. spec. stom. prot.
Plaćeni oglas
Plaćeni oglas
Plaćeni oglas

Kontakt

O nama

Dental Media Grupa d.o.o. specijalizirana je marketinška agencija u dentalnoj djelatnosti s jasnom vizijom pružanja kvalitetne i potpune usluge krajem korisniku.
Od 2007. godine nosioci smo franšize vodećeg svjetskog stručnog časopisa Dental Tribune International za Hrvatsku.

Mi smo tu radi vas.

Prijava za newsletter

* označena polja su obavezna