ADA odgovara Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji: dentalna medicina pruža neophodnu zdravstvenu zaštitu

CHICAGO, Illinois, SAD: U priopćenju za tisak od 12. kolovoza 2020. Američka dentalna asocijacija (ADA) izjavila je da se “uz dužno poštovanje ne slaže u potpunosti s preporukom Svjetske zdravstvene organizacije da se odgodi ‘rutinska’ stomatološka skrb u određenim situacijama zbog panedemije COVID 19 “.
“Oralno zdravlje sastavni je dio cjelokupnog zdravlja. Dentalna medicina pruža neophodnu zdravstvenu zaštitu”, rekao je predsjednik ADA-e dr. Chad P. Gehani.

“Dentalna medicina ključna je zbog svoje uloge u procjeni, dijagnosticiranju, prevenciji ili liječenju oralnih bolesti koje mogu utjecati na opće zdravlje.”
Gehani je dodao da je u ožujku, kada je broj slučajeva bolesti COVID 19 počeo rasti, ADA pozvala doktore dentalne medicine da odlože sve osim hitne pomoći kako bi najprije razumjeli bolest, razmotrili njezin učinak na stomatološke pacijente, doktore i širu zajednicu. Zatim su ADA i Centri za kontrolu i prevenciju bolesti u SAD-u izdali privremene smjernice za doktore dentalne medicine povezane s epidemijom COVID 19.

Plaćeni oglas
Plaćeni oglas

ADA-ove smjernice pozivaju na uporabu osobne zaštitne opreme (maske, zaštitne naočale i viziri). Privremene smjernice ADA-e također zahtijevaju upotrebu koferdama i aspiracijskih sustava velike protočnosti kad god je to moguće te prilikom čišćenja zubi preporučuju ručno struganje umjesto ultrazvučnog kako bi se smanjila količina aerosola.

Gehani je zaključio: „Milijuni pacijenata u posljednjih nekoliko mjeseci sigurno su posjetili svoje doktore dentalne medicine radi pružanja punog spektra stomatoloških usluga. Uz odgovarajuću zaštitnu opremu, stomatološka skrb trebala bi se nastaviti pružati tijekom globalnih pandemija ili drugih katastrofalnih situacija.”

 

Izvor: DTI

Plaćeni oglas
Plaćeni oglas
Plaćeni oglas
Plaćeni oglas

Kontakt

O nama

Dental Media Grupa d.o.o. specijalizirana je marketinška agencija u dentalnoj djelatnosti s jasnom vizijom pružanja kvalitetne i potpune usluge krajem korisniku.
Od 2007. godine nosioci smo franšize vodećeg svjetskog stručnog časopisa Dental Tribune International za Hrvatsku.

Mi smo tu radi vas.

Prijava za newsletter

* označena polja su obavezna