Prema dr. Carlu Manganu, "3D ispis gura stomatologiju prema definitivnoj digitalnoj transformaciji". (Slika: Eduard Tanga/Shutterstock)

3D ispis: područja primjene i perspektive

By Dr. Carlo Mangano; October 29, 2021

MILANO, Italija: Digitalne tehnologije brzo se šire u dentalnoj medicini. Alati kao što su intraoralni i laboratorijski skeneri, CBCT, računalno potpomognuti dizajn i izrada (CAD/CAM), kao i inovativni proizvodni postupci poput 3D ispisa i laserskog sinteriranja, mijenjaju način na koji se odnosimo prema svojim pacijentima. Terapije se sve više personaliziraju, a dostupni alati omogućuju predvidljivije rezultate s razinama dijagnostičke preciznosti i proizvodnje koji su prije bili nezamislivi. Primjena 3D ispisa u dentalnoj medicini također su se značajno povećala. To je zato što 3D ispis omogućuje laku i učinkovitu proizvodnju individualiziranih proizvoda, što štedi troškove proizvodnje i pojednostavljuje obradu podataka.

Uzbudljive mogućnosti 3D ispisa

3D ispis otvorio je stomatolozima mnoge nove i zanimljive mogućnosti, osobito u oralnoj kirurgiji, protetici i ortodonciji. Zahvaljujući ovoj tehnologiji, sada je moguće izraditi šuplje i iznimno složene predmete koje je nemoguće proizvesti konvencionalnim metodama, a ujedno se štedi i znatna količina materijala.

Plaćeni oglas
Plaćeni oglas
Plaćeni oglas

Kontakt

O nama

Dental Media Grupa d.o.o. specijalizirana je marketinška agencija u dentalnoj djelatnosti s jasnom vizijom pružanja kvalitetne i potpune usluge krajem korisniku.
Od 2007. godine nosioci smo franšize vodećeg svjetskog stručnog časopisa Dental Tribune International za Hrvatsku.

Mi smo tu radi vas.

© Sva prava Dental Media Grupa – 2023 | Web dizajn i izrada by Wire |

Prijava za newsletter

* označena polja su obavezna